is dual 2ohm hetzelfde als 4 ohm?

ik heb een speaker en daar zitten twee plus aansluiting op en twee min aansluitingen op. hoe kan ik er voor zorgen dat het 4 ohm wordt? of is de speaker al 4 ohm maar hebben ze de vier aansluitingen gemaakt zodat je de speaker ook als 2 ohm kunt gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vraagjes: 1) Is dit een speaker waarbij de spreekspoel 2 wikkelingen heeft? 2) Of hebben we te maken met een coaxiale speaker, dus een woofer met een tweeter in het midden? 3) Je noemt 2 en 4 ohm maar staat dit er als tekst op, of heb je dit gemeten? Overigens, als je een 4 ohm speaker zou meten zou de gelijkstroomweerstand 3 ohm zijn.

ik ken het apparaat niet(niet aangegeven),maar meestal is dit de bas en midden/hoog aansluiting. de versterker heeft dan een versterker voor de bas en een voor midden/hoog. wat je zou kunnen doen is dit in serie aan te sluiten op een normale versterker. dus een zwarte klem boven met een rode klem onder verbinden en de versterker op de andere aansluitingen.

Je moet ze gewoon parrallee aansluiten, dus plussen en minnen bij elkaar. Toegevoegd na 2 minuten: De bas speaker is waarschijnlijk 4ohm, de hogetonen veel meer, dus daar hoef je geen rekening mee te houden, oftewel nagenoeg hou je 4ohm over. Zeker niet in serie, dan moet alle energie voor de bass speaker door de tweeter, dat gaat echt niet werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100