hoe komt het dat mijn oordopjes alleen maar de achtergrondmuziek afspelen?

Ik had laatst mijn oordopjes die meegeleverd waren bij mijn mobiel(galaxy s) aan mijn laptop aangesloten om muziek te luisteren. Maar ik hoor alleen maar de achtergrondmuziek! wanneer ik de oordopjes eruit haal is het probleem weg, maar zodra ik ze er weer in doe, is het er weer. als ik de oordopjes in mijn mobiel doe, is er ook geen probleem. kan ik dit veranderen? Ze zijn namelijk erg fijn!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zitten je oortjes er waarschijnlijk niet goed in. Probeer ze een beetje te draaien e.d. Heb het zelf ook gehad (met andere oortjes).

dit heb ik ook gehad, ergens bij je instellingen moet je wat veranderen. Ik weet alleen niet waar, heb weer een nieuwe mobiel. Maar ergens bij je instellingen moet je dus zijn ;)

Dat ligt misschien aan het liedje? Of je geluidsinstellingen moet je veranderen ;)

Waarschijnlijk staan de geluidsinstellingen van je computer op een surround-stand. Hij verwacht dan bijvoorbeeld vijf speakers (twee achter, twee voor en een centraal), terwijl je er maar twee aansluit (je twee oordopjes). Het signaal voor de achterste twee is het signaal dat naar je oordopjes gaat. Hoe je dat verandert is geheel afhankelijk van wat voor software er op je laptop verantwoordelijk is voor je geluid. Maar check in ieder geval de geluids- en/of multimedia instellingen in je configuratiescherm. Zoek naar een instelling voor "2.1 luidsprekers" of "stereo luidsprekers" of "hoofdtelefoon" of zo.

Dit is nou een typisch probleem wat ontstaat door ontbrekende massaverbinding want dan valt de zangeres weg! Daarvoor moet in dit geval op de onderzijde van de printplaat in je laptop zijn en moet deze verbinding opnieuw gesoldeerd worden. De fout ontstaat door krachtuitoefening. Neem eens een dus los draadje en frommel dat bij de rand van het plugje ertussen - de andere kant tegen de blanke massarand (blanke zijkant) van andere aansluitingen zoals bv. de video. Nog een mogelijkheid is op de zaterdagse markt in grote steden: daar hebben sommige kooplui wel een verloopsteker met 3½mm erin en 3½mm er óók weer uit.

ik heb hetzelfde eens gehad, ik had ze er gewoon niet ver genoeg ingedrukt... er zitten namelijk 2 'sleufjes ' in, 1x klikken is dus niet voldoende, even doordrukken.

Heb ik ook met de Nokia-oortjes. Ligt eraan dat er een speciaal 'streepje' zit om te kunnen bellen. Een 'gewoon' oordopje heeft twee streepjes op de plug, die voor een telefoon drie. Soms wil ie wel werken, maar als je pech hebt niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100