Ik ben op zoek naar een auto accu, is het zo hoe meer Ah hoelanger die mee gaat?

hij is zoals gewoonlijk 12 v. Ik heb er nu een van 79 Ah en 7,2 Ah. Gaat die van 79 dan 10 keer langer mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet of hij langer mee gaat, het enigste waar ik je wel voor waarschuwen wil is, als je en redelijke oude auto hebt, laat je dan geen "calcium-calcium"accu verkopen, je auto kan die namelijk niet opladen. Zelf heb ik een auto uit '95 en heb mij door een garage zo'n calcium-calcium accu laten verkopen en merk dat het indicatieglas v/d accu constant op opladen staat, nooit op groen. Ben naar de verkoper terug gegaan en hij zegt dat het niks uitmaakt, de accu start de auto toch, is zijn commentaar. Maar heb van een andere monteur gehoord dat het wel uit maakt, met name in de levens duur v/d accu. Deze accu laadt nooit volledig op omdat hij alleen in nieuwe auto's past die op 16V kunnen opladen. Daar deze accu zo nooit volledig wordt opgeladen, betekent dat dat er een gedeelte binnen in de accu zijn chemie verliest en uit eindelijk gewoon "dood" gaat. Tenzij ik het om de zoveel tijd weer opnieuw laat opladen volgens een speciaal procedé. Oudere auto's hebben of een "lood-lood"accu nodig of een "calcium-lood"accu. Met andere woorden, mijn calcium-calcium accu gaat hooguit 2 jaar mee op deze manier, terwijl 5 jaar toch echt standaard is. Hoop dat iemand hier wat aan heeft.

Om in de gaten te krijgen waar het om gaat moet je de samenhang tussen Ampère, Watt en Voltage begrijpen. Watt geeft aan hoeveel kracht iets gebruikt Voltage geeft de stroomsterkte aan Ampere geeft aan hoeveel watt er bij een stroomsterkte beschikbaar is. 1 Ampère bij 12 volt geeft aan dat de accu 12 watt vermogen kan leveren, 7,2 Ah (ampère-uur) geeft dus aan dat hij in totaal 7,2x12=86,4 watt aan energie kan leveren. Een accu van 79 Ah kan dan in totaal 948 watt aan energie leveren eer hij leeg is. Het belangrijkste bij een auto-accu is de stroom die de startmotor nodig heeft. Het kortste antwoord op je vraag is om in het boekje van de auto te kijken welke accu er in moet, of bij de handelaar te vragen welke accu er in de auto moet. 7,2Ah is volgens mij voor een normale auto veel en veel te weinig.

Dit heeft met het amperrage van de startmotor te maken. Een diesel heeft een hoger amperage nodig dan een benzinemotor omdat een diesel een hogere compressie heeft. DE accu gaat echt niet langer mee, maar kortstondig meer stroom leveren.

Ja ,deze gaat 10 maal langer mee! Een heel leerzame uitleg vind je op de volgende site: http://members.chello.nl/a.galen4/index_bestanden/Page1596.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100