verbruiken speakers/boxen meer stroom als je ze harder zet?

ik weet het iets te maken heeft met meer of minder weerstand, maar kan iemand uitleggen od zacht weinig en hard meer stroom verbruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Luidsprekers zetten elektrische energie om in warmte en geluid. De omzetting van stroom in een andere vorm van energie heet verbruik. Volgens de wet van behoud van energie zal een luidspreker meer energie verbruiken als deze meer geluid geeft. De afgegeven warmte neemt ook toe als de geluidsdruk hoger wordt. Een verhoging van de geluidsdruk samen met de verhoging van de afgegeven warmte zorgt voor een hoger verbruik als de luidspreker harder wordt gezet. Overigens neemt de impedantie (wisselstroomweerstand) niet toe, maar de spanning van de versterker wel waardoor het opgenomen vermogen, het product van die twee, toeneemt.

Het volume mag in principe niet uitmaken voor het stroomverbruik van de versterking. Dus ook niet wanneer je een actieve subwoofer hebt met een eigen stroom en versterkervoorziening...

Nee het is uit of volledig.. zelfde als met een dimlicht.. je kan 't licht wel dimmen maar je verbruikt het zelfde aan wattage =) Antwoord is dus nee!

Hoe harder een versterker gaat/staat, hoe meer energie die verbruikt... Er wordt meer energie gedissipeerd en omgezet...

Ja. Luidsprekers produceren akoestische energie. Energie krijg je nooit cadeau. Hoe meer elektrische energie erin gestopt wordt, hoe meer akoestische energie (lawaai) eruit komt. De batterijen van een ghettoblaster zijn eerder leeg als je 'm hard zet. Bij sommige auto's zie je koplampen meedimmen met het volume van de HiFi in de auto. Het antwoord is dus absoluut ja, XiniX heeft gelijk.

Luidsprekers zelf "verbruiken" geen stroom, ze zetten alleen de elektrische energie die door de versterker wordt aangeleverd om in mechanische luchttrillingen. Hoe hoger het volume van de versterker, hoe meer energie (stroom) er nodig is. Met name de weergave van de lage tonen (bass) kost dan meer energie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100