Klopt het dat de haaien steeds dichter bij de Nederlandse kust komen of is het fake?

Iemand stuurde me een artikel door over dat haaien steeds dichter bij de kust gingen zwemmen en dat er dus steeds meer haaien bij de stranden worden gespot. Ik denk dat het fake is maar ben nu toch nieuwsgierig of dat klopt of niet. Klopt het dat de haaien steeds dichter bij de Nederlandse kust komen of is het fake?
Het ging hier om de witte haai. Artikel: https://www.hetlaatstegeluid.nl/heftig-witte-haaien-dicht-bij-de-kust/

Toegevoegd op 29 augustus 2018 16:04: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zou kloppen: Volgens Zeehondenopvang Terschelling komen de haaien steeds vaker voor in Nederlandse wateren. “In de jaren zeventig zwommen er veel meer haaien in Noordzee en Waddenzee dan in het tweede decennium van de twintigste eeuw. Het lijkt alsof hij weer terugkomt. Een verklaring zou kunnen zijn dat de langeafstandzwemmers, en haaien zijn dat, hun route hebben verlegd.”

Bronnen:
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/201...

Het bericht is fake, als je nu op de link klikt staat er Bedankt voor de aandacht, maar dit nieuwsbericht is volkomen nep! Het is zorgvuldig gemaakte onzin voor een sociaal experiment over nepnieuws. Kijk voor meer informatie op www.wijzijndrog.nl Wil jij je omgeving ook bewust maken van hoe makkelijk het is om nepnieuws te maken? Deel dan dit bericht! NB: Dit artikel wordt 24 uur na publicatie verwijderd. : Overigens zijn haaien, maar dan relatief kleine (circa 1 meter), dieren die inderdaad gewoon in de Noordzee voorkomen.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gevlekte_toonhaai

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100