Wat eet een dolfijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een dolfijn eet vooral heel veel vis. Één dolfijn eet in zijn eentje tot wel 8 kilo vis per dag! Dolfijnen zijn intelligente dieren, dat is ook terug te zien in hun jaaggedrag. Dolfijnen splitsen hun groep op in kleinere jaaggroepen. Met deze groepen trekken ze de zee in en gaan ze op jacht. De dolfijnen maken geluiden onderwater, geluidsgolven. Als er een geluidsgolf terugkeert, weten ze of er vissen zwemmen. De groep gaat er in dat geval op af. De sterkste, meest dominante dolfijnen mogen eerst eten, de andere dolfijnen zorgen ervoor dat de school vissen niet wegtrekt. Als de sterkste dolfijnen vol zitten, mogen de andere dolfijnen gaan eten! Aanvulling vanuit wikikids: Een dolfijn eet vis, garnalen, inktvis of schelpdieren. De dolfijnen eten gemiddeld 8 kilo per dag, maar een vrouwtje dat zwanger is eet wel meer. Dolfijnen kunnen wel proeven. Dit is onder andere te zien tijdens het voeren, waarbij de dolfijnen laten zien dat ze bepaalde soorten vis lekkerder vinden dan andere soorten. De tanden, zo'n 100 stuks, van de dolfijnen zijn er voor om de glibberige vissen te kunnen vangen. Daarna wordt de vis in een keer doorgeslikt. Achter in de keel zit een spier, waardoor alleen de vis verdergaat. Een dolfijn gebruikt bewegingen met zijn tong om zo het zoute water buiten te houden. Een dolfijn kan zich niet verslikken. Dat komt omdat de luchtpijp en de slokdarm gescheiden zijn. Een dolfijn heeft 4 magen: een kropmaag voor het opslaan van voedsel, een echte maag en nog 2 kleinere magen. Dolfijnen die diep onder water leven, vangen vis op de zeebodem. De gewone dolfijnen vangen vis in de lucht, ze jagen de vis uit het water door eronder omhoog te zwemmen, en springen in de lucht om de vis te grijpen. Tuimelaars leven dichter bij de kust, achtervolgen de vis op de wadden en ze laten zich voor een deel stranden om te eten. Samen eten. Dolfijnen langs de kust, in rivieren of in riffen jagen alleen of in paren, maar in de oceaan jagen dolfijnen samen. Een groep dolfijnen drijft de vissen bijeen waarna ze om de beurt door de opeengepakte school zwemmen om te eten. Sommige dolfijnen slaan de vissen met hun staart om ze te verdoven. Voor de kust in West-Afrika werken de dolfijnen samen met de mens. De dolfijnen drijven de vissen in de netten en delen daarna de vangst met de vissers. https://wikikids.nl/Dolfijn#Voedsel

Toegevoegd op 20 maart 2018 09:04: tekst
Bronnen:
http://www.informatieoverdolfijnen.nl/wat-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100