Wat is het gevaar van inentingen tijdens de dracht voor een kitten?

Onze poes is bevallen van een kitten. Na drie weken zagen wij een afwijking in haar achterpoten. Volgens mijn dierenarts was er een oplossing. Inslapen. Gisteren met zes weken toch andere arts opgezocht. Foto’s laten meerdere vergroeingen zien. Zelfs orthopeed vond het een raadsel. Nu bedacht ik me vandaag dat onze poes haar vaccinaties en ontworming tijdens de laatste weken heeft gehad. Kan dit mogelijk de oorzaak zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb wat onderzoek gedaan en ontdekt dat geneesmiddelen altijd voor de dracht moeten worden gegeven want het kan inderdaad nadelig zijn voor de ontwikkelende feotussen. er is wel een uitzonderîg want middelen tegen parasieten kunnen geen kwaad. maar het zou kunnen dat dit de reden is dat de kitten een afwijking heeft. Weet je misschien nog tegen welke ziektes de vaccinaties waren?

Bronnen:
https://www.purina.nl/alles-over-katten/uw...

Ja, dit kan door de inenting komen van de kattenziekte (https://www.uwsheltermedicine.com/library/guidebooks/feline-panleukopenia/vaccination). Na inenten kunnen er groeiafwijkingen ontstaan. Dit is echter wel zeldzaam, maar niet uitgesloten. ----------------- vanuit de andere vraag (deze vraag was 2x gesteld) weet ik dat de inenting was tegen niesziekte en kattenziekte en een ontworming.

Toegevoegd op 10 juli 2019 10:19: tekst