Kan ik iets doen om het mijn lieve kitten makkelijker te maken?

Ik heb sinds een paar dagen een lief klein katje in huis!
In het begin was ze schuw en zat ze alleen onder de bank, maar ze rent nu al het hele huis door! Ook gaat ze goed op de kattenbak en eet en drinkt ze goed.

Ze lijkt alleen nog een beetje bang te zijn voor mij. Ik mag wel met speeltjes met haar spelen en dat vindt ze leuk, maar vaak rent ze weg als ik haar wil aaien. Ook springt ze wel eens op de bank als ik er op zit, maar als ik al maar een kleine beweging maak rent ze hard weg.

Ik probeer haar, naast het spelen, haar gewoon haar eigen ding te laten doen en wacht tot ze zelf naar mij komt. Is er een manker waarop ik dot makkelijker/minder eng voor haar kan maken? Ik heb het al met kittensnoepjes geprobeerd, maar daar heeft ze niet zoveel interesse in..

Ze is trouwens 9weken!

Weet jij het antwoord?

/2500

9 weken is vrij jong. De beste tijd om een kitten van de moederpoes weg te halen is 12/14 weken. Maar goed, het is nu eenmaal gebeurd. Wat een poesje rustig maakt: blijf zitten waar je zit, kijk haar aan en doe langzaam allebei je ogen dicht. Héél langzaam en dan weer open. Herhaal dat. Je zult zien dat het kalmeert en het vertrouwen in jou zal toenemen. Geen bewegingen naar haar toe, gooi speelgoed van haar af: een propje papier, een balletje van verfrommeld aluminiumfolie enz. Rust en kalmte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100