Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaan er slangen met poten?

Dat heb ik ooit ergens gelezen. Boa's hebben nog kleine nageltjes. Nog Kleine stukjes poot. Heeft iemand misschien een foto? Ik studeer biologie en heb dit nodig.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
10.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Ja. Vele grote slangen, zoals boa’s en pythons, hebben kleine poten onder de huid in de buurt van de anusspleet. In feite gaat het om restjes van poten en bekkenbeenderen. Alle slangen stammen immers van hagedissen af en zijn geëvolueerd tot reptielen zonder poten. De poten worden niet meer gebruikt om te lopen, maar de mannetjes gebruiken ze wel nog om zich tijdens het paren aan het vrouwtje vast te hechten..
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ja. Vele grote slangen, zoals boa’s en pythons, hebben kleine poten onder de huid in de buurt van de anusspleet. In feite gaat het om restjes van poten en bekkenbeenderen. Alle slangen stammen immers van hagedissen af en zijn geëvolueerd tot reptielen zonder poten. De poten worden niet meer gebruikt om te lopen, maar de mannetjes gebruiken ze wel nog om zich tijdens het paren aan het vrouwtje vast te hechten.
(Lees meer...)
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Neem aan dat jullie tegelijk bezig waren met de vraag beantwoorden? :P
Ja maaar wel weinig
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding