Hoe bestrijd je muizen?

We hebben muizen in ons huis. Ze zitten overal, ze knabbelen aan de draden van de computer, ze rennen over de vloer, als we iets in de vuilbak doen springt er een muis uit, ik zag er zelfs eentje op tafel, waar we eten dus. De muizen hebben vlooien wat het nog minder leuk maakt. Er zijn er al best veel en we weten niet hoe we ze weg krijgen. Eerst probeerden we ze nog diervriendelijk weg te krijgen, maar dat hielp niet dus zetten we muizengif en muizenvallen, de kat van de buren is zelf al geweest maar de muizen gaan niet weg. Hoe krijgen we ze wel weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je het als een plaag ziet (en dat wordt het snel) kan je alleen maar de plaag bestrijden met gifdoosjes. Je kan die op heel veel plaatsen kopen. In grote doe-het-zelf-zaken, in de supermarkt en via internet. Mijn ervaring is, dat de ultrasone piepers tegen ongedierte niet werken. De mollen wroeten ze uit de grond, de ratten blijven in de tuin komen en de muizen bleven op zolder.

Toegevoegd op 21 december 2019 17:24: tekst
Bronnen:
https://www.allestegenongedierte.nl/comple...

Mijn ervaring is dat muizen het best te bestrijden zijn met een val. De moderne muizenval heeft zo veel slagkracht dat de muis lang lijden bespaart blijft. De muizenval zetten met een likje pindakaas had bij mij het beste resultaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100