Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welk muggenras is het meest dodelijk?

Een Nederlandse vakantieganger heeft in Zuid-Frankrijk knokkelkoorts opgelopen door een Aziatische tijgermug die haar stak. Normaliter hebben Nederlanders hier weinig risico op. Ik heb gelezen dat ze voornamelijk via de import in Zuid-Europese landen terechtkomen en op die manier in Europa worden binnengehaald. Knokkelkoorts kan dodelijk zijn, maar niet iedere mug geeft knokkelkoorts. Daarnaast bestaan er wellicht dodelijkere ziektes die weer door andere soorten muggen worden overgedragen. Kortom: welk muggenras is het meest dodelijk?

3 jaar geleden
in: Insecten
1K
LeonardN
3 jaar geleden
Ik gok dat dat de muggenrassen zijn die malaria verspreiden.
http://www.bbc.com/earth/story/20160324-how-our-deadliest-disease-infected-us#:~:text=Malaria%20is%20one%20of%20several,by%20a%20single%20mosquito%20bite. https://nl.wikipedia.org/wiki/Malariamuggen
Geslacht https://nl.wikipedia.org/wiki/Anopheles (waarvan een deel malaria overbrengt)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De malariamug (Anopheles maculipennis) is veruit de bekendste en dodelijkste. De parasiet die de mug verspreidt, veroorzaakt elk jaar ongeveer een half miljoen overlijdens, vooral in Afrika. De WHO vreest zelfs dat er dit jaar 700.000 mensen zullen sterven door malaria, omdat de covid19-crisis de preventieve aandacht voor de ziekte heeft verzwakt.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding