Is baking soda / bakpoeder schadelijk voor wespen?

Van de week heb ik een mengsel gemaakt van poedersuiker, ranja en baking soda om een mierenplaag binnen aan te pakken. Het restant heb ik bij een plant gegoten die vol mieren en bladluizen zat.
Nu viel mij vandaag op dat er ook wespen van het goedje aan het snoepen waren. Nu is mijn vraag of dit mengsel schadelijk voor ze is? Mieren barsten er immers van open.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bakpoeder is gewoon Natriumbicarbonaat (in de volksnaam ook wel eens dubbelkoolzure soda genoemd). Als je bij bakpoeder een paar druppels azijn doet gaat het bruisen, omdat er koolzuur vrijkomt. De mieren maken van nature mierenzuur wat je b.v. in je huid spuiten om zich te verdedigen. Dat mierenzuur reageert ook met het bakpoeder, zodat de mieren a.h.w worden opgeblazen. De wespen zullen er niet gauw last van krijgen. De wespen komen natuurlijk wél af op de ranja, omdat die een sterke geur verspreidt. Wespen komen niet in je suikerpot (ruikt niet), mieren wél. Wil je voorkomen dat er wespen bij je mierenlokmiddel komen, dan zou ik alleen poedersuiker en bakpoeder gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100