Kunnen ratten mijn konijn ziek maken?

Wij hebben een hangoorkonijn in een buitenhok met een eigen tuintje. Nu zag ik gistermiddag een rat in de konijnentuin lopen. Toen de rat mij zag was -ie zo weer weg natuurlijk..
maar nu vraag ik mij af:
als deze rat nou van het konijnenvoer (mee-) eet en wellicht vaker op 'bezoek' komt bij onze Roos, kan hij Roosje dat met een ziekte besmetten? En zou dat gevaarlijk zijn voor Roosje? Moet Roosje ingeent worden?
Als mijn dochter dan met Roosje knuffelt, kan zij dan ook ziek worden? maar misschien het beste van alle vragen: hoe kom ik zo snel mogelijk van die rat af?
(volgens mijn 'speurtocht' woont de rat in een holletje tussen de achterwand van het konijnenhok en onze schutting in, onder een stapel dakpannen die daar gestald liggen)

Toegevoegd na 6 dagen:
Het voer van Roosje bewaar ik in een afgesloten ton in de keuken

Weet jij het antwoord?

/2500

Een rat kan daadwerkelijk ziektes over brengen. En een rak kan door een opening van 0.5 cm en kan goed graven gaan plus minus 35 cm diep als je hem wil weren moet je een betonnen fundering van 60 cm diep hebben ongeveer. Het verstandigst is het te bestrijden. je kan mij altijd mailen plaagdieren bestrijder

neeeeeeeeeeeeeee natuurlijk niet. waarom dacht je dat nou wat raar zou dat zijn. een konijn ziek door een paar ratten. hoe kom je daar nou eens aan. het zijn toch maar een paar beestjes. die worden toch niet ziek door elkaar. Toegevoegd na 5 minuten: maar als de rat een ziekte heeft en je konijn er niet tegen ingeent is weet je het maar nooit. dus zorg er altijd voor. dat je konijn alle verplichte prikken heeft gehad

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100