Wat moet ik doen tegen honden gejank

Onze hond jankt als we weggaan 't is niet om aan te horen!dus ruzie met de buren! We hebben geprobeerd op te bouwen eerst een week 10min.weg dat ging toen 20min. dat gaat steeds MIS! ik heb 'm al genegeerd d.w.z.niet te reageren bij binnenkomst alleen op ons commando,2wkn later wel gedaan en beloond voor op mn huis te passen is't ook niet.
WIE heeft een andere oplossing????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bedenk ook hoeveel aandacht je de hond geeft als je thuis bent en mag hij/zij b.v op de bank naast je liggen en op bed slapen. als je de hond in huis heel veel aandacht geeft en veel rechten ( is op de bank en bed mogen enz.) dan zou je de aandacht in huis kunnen verminderen en de hond minder rechten geven. waardoor de hond om het even simpel te zeggen minder aan je 'hangt'. succes

Je zou bierdopjes aan een bandje kunnen rijgen. Ga zo staan dat de hond jou niet ziet!!!! maar dat je wel in zijn buurt kan komen. Doe alsof je weggaat. Gaat ie janken? gooi die band met bierdoppen naast hem neer, maar laat je niet zien!!!!!!! zo zal hij denken dat telkens als hij jankt, hij zichzelf straft door dit kabaal. Ook zou je evt een radio met verlengsnoer bij de hond in de kamer kunnen zetten. Ga buiten zitten, en wanneer de hond jankt, stekker erin en eruit. Consequent blijven en vooral NIET jezelf laten zien. Volhouden en hij leert het af. Wil wel eigenlijk weten hoe oud hij is? Kan ook dementie zijn dat ie jankt. stekte hoor.

Allereerst de vraag of de hond blijft janken, meestal dimmen ze na enige tijd. De radio aanzetten is een goed advies , evenals het negeren van gejank zowel bij weggaan als terugkomen. De hond moet weten dat gejank hem NIETS brengt. Wat ook helpt is een tikkend geluid van een wekker en een (oud) kledingstuk van jou met je geur er aan bij hen in de (niet te kleine) bench leggen. Helaas is het een kwestie van de langste adem. Iedere actie die je hond met zijn gejank teweeg brengt, kan hem aanmoedigen hier mee door te gaan. Resoluut stil zeggen en dan weggaan helpt soms, evenals de radio zo luid dat de hond je niet hoort vertrekken. HEEL veel sterkte. Toegevoegd na 15 uur: Terecht wordt opgemerkt dat je een hond niet moet beduvelen, de laatste raad is dan ook een laatste redmiddel. Niet altijd wordt de reden voor het janken gevonden, als mogelijke oorzaken als pijn, te vroeg uit het nest gehaald, gevoel van bedreiging (door andere dieren of hardhandige anderen) of een antipathie tegen de nieuwe baas (dat komt voor)uitgesloten zijn, dan zal de raad in de antwoorden tesamen een goed resultaat moeten hebben. Soms echter "klikt" het niet tussen baas en hond zonder dat je daar nu een aanwijsbare reden voor kunt geven. We hebben zelf ook eens een hondje geplaatst, met deze baas faalden alle middelen. We hebben het hondje toen teruggenomen en nadat de stress volledig weg was een herplaatsing bij een ander baasje gedaan en dat ging prima. Tot op heden weten we niet waarom het met de ene baas wel klikte en de andere niet, misschien zijn honden wat dat aangaat net mensen. Modder niet te lang door, als na enige maanden geen goede aanpassing bereikt is, is het onwaarschijnlijk dat het nog gaat lukken, uitgaande van een ervaren en verstandige baas. Is de baas onervaren , dan kan de -voor de hond voelbare- onzekerheid soms genoeg zijn voor de hond om zich unheimlich te voelen. Omdat een hond niet kan praten gebruikt hij hondentaal. Vaak helpt een puppycursus etc. ander voer (!!) enz. dan wel. Lukt het echt niet, zoek dan een goede oplossing, dat kan desnoods een terugplaatsing zijn. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Jezelf kwellen met schuldgevoelens of je afreageren op je hond omdat het -na enige maanden- niet gelukt is , dient geen enkel doel. Shit happens.......

Weet niet of het ook tegen janken werkt, tegen blaffen werkt een anti-blafband in ieder geval wel. Het lijkt heel wreed en schrok er ook van toen ik er voor het eerst van hoorde, maar de pijn schijnt mee te vallen en de hond van een vriend van me heeft het blaffen heel snel afgeleerd. Succes met alle tips!

In principe zijn er twee dingen die het best werken bij blaffende honden, wat overigens een veelvoorkomend probleem is. De eerste is een blafband omdoen, verkrijgbaar bij de betere dierenwinkel. Wanneer de sensor in de band de stembanden van je hond 'voelt' trillen stoot hij een kleine elektrische schok uit. Voordeel is dat je hond het blaffen snel af zal leren, nadeel is dat op een gegeven moment zijn tolerantievermogen toe zal nemen en je steeds grotere stroomschokken zult moeten instellen om hem nog stil te krijgen. Wellicht wil je eerst iets proberen dat wat diervriendelijker is. Dan is de communicatie tussen jouw en je hond erg belangrijk, uit onderzoek blijkt dat miscommunicatie vaak de bron van het probleem is. Dit kan al beginnen bij simpele dingen zoals welk soort voer je hond krijgt. Wanneer hier niet goed over gecommuniceerd wordt zal hij dit noodzakelijk op een andere manier duidelijk proberen te maken, door bijvoorbeeld te gaan blaffen of zijn voerbak om te gooien. Nu is dit een simpel voorbeeld en begrijp ik goed dat blaffen wanner het baasje er niet is een stuk ingewikkelder ligt, al zou je wellicht kunnen kijken naar hoe de communicatie in jullie relatie (ik neem aan dat ik hier over een relatie tussen jij en je hond kan praten) verloopt. Begrijp je de signalen die hij aan je geeft en andersom? Als jullie elkaar volledig begrijpen zal hij waarschijnlijk niet meer blaffen, ook niet als je niet aanwezig bent. Veel succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100