Hoe snel en hoe groot wordt een aquarium haai?

Die haaitjes die te koop zijn bij Discus voor €1,95.
(Niet de franjelip-barbeel / Labeo bicolor) of visjes die er op lijken, echt een haai maar dan klein. Ik heb gehoord dat ze groter worden, maar ik weet niet hoe groot precies.

Om preciezer te zijn, het leek op een kleine witte haai.

Toegevoegd na 40 minuten:
Correctie; het lijkt op een blauwe haai.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het lijkt mij redelijk onmogelijk, maar ik gok op de eeuwigheid. Het duurt erg lang voordat een aquarium in een haai verandert.

Ik denk dat ze het over een soort pangasius hebben en niet over een echte haai. Ook deze (pangasius ) worden net als de meervallen, mini of aquariumhaaien genoemd. Als het een echte haai is,reken er dan maar op,dat hij de rest van je aquarium consumeert en er snel uit zal groeien.

De Labeo bicolor kan maximaal ± 15 cm. groot worden. Het hangt heel erg af van de maat van het aquarium. Hoe groter de bak, hoe groter de Labeo zal worden. Het zijn overigens geen vissen die je "gezellig" met een paar tegelijk in je aquarium moet houden. Ze vechten graag en veel met elkaar en kunnen dan de rust in de bak enorm verstoren. Oók voor de medebewoners dus. Toegevoegd na 4 minuten: Overigens, ze kunnen ook heel agressief reageren op algeneters.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100