Mijn katten staan sinds kort op voet van oorlog om het logeerhokje, wat kan ik hier aan doen?

Ze zijn altijd beste vriendjes geweest, maar sinds we een logeerkat hebben gehad in een mini-kippenhokje met ren ervoor, vechten ze om wie er nu in dat hokje mag liggen. Eigenlijk was het de bedoeling om onze 3 kippen en haan weer in dat hokje met uitloopren te doen, maar de katten zijn nu zo verliefd op dat hokje om in te slapen, dat we de kippen maar in de oude voliere laten zitten, de ren ervoor weg hebben gehaald, en het hokje aan de katten hebben gegeven.

Maar ze vechten nu steeds heel erg, en jagen elkaar uit het hokje, terwijl er ruimte genoeg is voor hun allebei, want het hokje heeft twee etages, boven stro, en onder een dik kussen waar ze altijd al wèl gezamelijk op lagen!

Wat te doen? Hokje helemaal maar voor ze afsluiten, of toch een manier vinden om ze samen hun plekje in het hokje te laten vinden? Maar hoe dan?

Toegevoegd na 6 minuten:
De foto lijkt/leek trouwens aandoenlijker dan het nu is. Ze hebben zich nu echt allebei dat hokje toegeeïgend en vechten erom op haast leven en dood. :-/

Toegevoegd na 17 uur:
Het lijkt erop dat ze het inmiddels eens zijn geworden...

Weet jij het antwoord?

/2500

vechten ze alleen in dat hok, of ook elders? als het alleen in het hok is, zou het wel eens zo kunnen zijn, dat ze nerveus worden van de geur van de logee, die ze ongetwijfeld nog heel goed ruiken. ik zou het hok eens lekker soppen met water met een scheut chloor :) laten drogen, en de katten weer toegang geven. succes!

De kippen terugplaatsen in de oude situatie. (met kippenren) De voliere gebruiken voor vogels. Katten in hun mand. Anders krijgen we later de vraag over de kippen waarom die kaal worden of geen eieren leggen. Kiezen of delen.

Kan je bovenin niet ook een kussen neerleggen? Ik zou voor de kippen wel weer een hokje neerzetten. Het is leuk dat de katten een plekje hebben gevonden, maar de kippen hebben ook de ruimte nodig en plekjes om te verstoppen, eieren te leggen etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100