Kat heeft Doxoral Aqua Drops gekregen tegen het niezen. Mag dit in combinatie met een wormkuur?

Onze kat heeft een tijdje geleden een injectie gekregen tegen niesziekte (http://www.goeievraag.nl/vraag/letten-kat-niesziekte.70088). Omdat het nog steeds niet over was heeft hij zojuist deze anti-biotica kuur gekregen. De dierenarts zei dat het er op stond dat het voor terrariumdieren was, maar dat het ook bij katten gebruikt kon worden(?)

Nu moeten ze binnenkort ook weer een wormkuur hebben en mijn man is vergeten te vragen of dit ook in combinatie met dit middel kan.

Toegevoegd na 2 minuten:
Hij moet het 10 dagen gebruiken. De kat dan, bedoel ik ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het mixen van medicijnen kan grote problemen opleveren. Ook bij dieren. Dit lijkt me derhalve typisch een vraagje in de categorie: Dierenarts even opbellen! Toegevoegd na 15 seconden: Alternatief: Rieneke vragen!

ik zou maar erg goed opletten met combineren, want er zijn medicijnen die elkaars werkzaamheid kunnen verstoren en of zelfs verergeren . neem voor alle zekerheid even contact op met een dieren arts

De dierenarts bellen lijkt me inderdaad zinnig, maar: die wormenkuur kun je gerust even vooruit schuiven tot na de antibioticakuur. Los van de mogelijke effecten van het combineren, zou het ook kunnen zijn dat je kat aan de dunne raakt van de antibiotica, en dat kan weer invloed hebben op de wormenkuur.

het middel wat je hebt gekregen, wordt off label gebruikt. de dierenarts moet eerst iets geven wat specifiek voor de kat is, maar als die middelen niet verkrijgbaar zijn, of niet werkzaam genoeg, dan mag hij middelen die eigenlijk voor andere dieren bedoeld zijn inzetten. zelfs humane middelen worden een enkele keer wel voorgeschreven, uiteraard in aangepaste dosis. je hebt nu antibiotica voorgeschreven gekregen, maar dat is alleen om secundaire bacteriele infecties te bestrijden. niesziekte is een virus wat de kat zelf zal moeten overwinnen. mogelijk heb je een chronische niezer in huis? mijn nelis heeft chronisch de nies. het gaat vaak goed, maar af en toe loopt hij weer te snotteren. zolang de kleur van de ogen goed is, en de uitvloeiing uit neus en ogen helder is, doe ik niets. het waait vaak vanzelf weer over. wat betreft de antibiotica: ik geef mijn katten als ze een kuurtje krijgen standaard probiotica erbij, dat haal ik bij de dierenarts. gaat diarree tegen, en is weerstandsverhogend. die wormenkuur zou ik even mee wachten tot de ab kuur gedaan is. beterschap voor je poezel! :)

mijn dierenarts adviseert altijd om 2 weken na het aflopen van een kuur of inenting pas weer een wormenkuur tegeven zodat de stoffen elkaar niet in de weg gaan zitten zodat het middel zijn werk kan doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100