Is karmemelk slecht voor een kat?

Ik weet dat melk niet zo goed voor een kat is, omdat er lactose in zit. Maar hoe zit dat met karnemelk? Kan het kwaad een kat daar af en toe een beetje van te geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kan het wel geven, maar mijn ervaring is dat katten het niet snel zullen drinken. beter geef je speciale kattenmelk, koffiemelk, of wat yoghurt. dit zijn verwennerijtjes, die het best met mate gegeven kunnen worden. ook zijn het dikmakers, dus verdunnen met wat water is het beste.

Je zou in principe een kat iedere dag een beetje karnemelk mogen geven, ze worden er niet ziek van. Toch raad ik aan om geen karnemelk te geven aan je kat, ze kunnen karnemelk namelijk erg moeilijk verteren.

Een kat moet je sowieso geen melk geven, in welke vorm dan ook. Hij heeft het niet nodig, en z'n darmen zijn er niet op ingesteld. Op den duur is het slecht voor 'm.

Onlangs was ik met de kat bij de dierenarts en vertelde dat ik de kat zo`n twee keer per week een frummeltje slagroom geef...Kan dat kwaad..vroeg ik hem...Hij zei van niet en vertelde dat katten vroeger alles voorgeschoteld kregen,en dat het sterke en oude beesten werden... In vroegere jaren werd een kat meest gevoerd met melk en brood erin,soms nog wat kattenbrokjes erdoor. Bij kennissen van mij die een boerderij hebben lopen 5 katten en zij geeft ze iedere dag een kom melk met brood erin en wat blikvoer.. Het zijn inmiddels al oude beestjes,hebben een schitterende vacht en zijn gezond... De dierenarts waar ik pas met de kat was,vertelde...geef de kat eens yoghurt,dat vinden ze ook lekker... nou, de mijne niet...die heeft liever zijn frummeltje slagroom... Karnemelk is zuur en yoghurt is ook zuur,ik denk dat het niet uitmaakt,en weet je.... als de kat het niet bevalt,likt ie het echt niet op...

Nee, absoluut niet doen. Er is geen enkele reden om je kat (karne)melk te geven. Vind je het niet een beetje onnatuurlijk om koeienmelk aan een kat te geven? Verwen hem liever met een klein stukje biologisch vlees of vis van Almo nature oid. Er zit ook caseïne in melk wat lijm is en een slijmlaag achterlaat in het lichaam van de kat (en mens). Kalfjes met 4 magen kunnen caseïne verteren, een kat of mens niet. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen moeilijker verwerkt worden ed.

Het mag wel... en kan geen kwaad... maar lusten ze het wel? Melk, karnemelk, yoghurt of nadere zuivel is niet nodig voor katten, maar kan (als de kat niet te dik is) weinig kwaad. Sommige katten smullen ervan. Melk bevat lactose, waarvan sommige katten diarree krijgen... maar lang niet alle katten hebben hier last van, en dan is het ook niet slecht voor ze (mits met mate)... ik gebruikte bij een van m'n oude katten zelf melk als mild laxeermiddel, omdat ze anders niet genoeg dronk en erge obstipatie had, en moeilijk kon 'bakken' ... (zij is er 20 mee geworden). Mijn twee huidige katten krijgen nooit diarree van melk... ik geef ze af en toe een klein bakje 'voor het lekker'...Maar als jouw kat wel diarree krijgt van melk, kun je gerust wat karnemelk proberen....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100