Hoe snel hoort een hondje te ademen als hij ontspannen ligt?

Ik heb het hondje van mijn broer bij mij thuis.
Ik maak me wat zorgen om hem. Hij is 7 of 8 jaar oud. En ik heb het idee dat hij wel erg snel ademt.

Hij is vandaag 2x met de auto geweest waar hij niet echt gek op is. Eerst naar mijn ouders want die zouden oppassen. Maar kunnen morgen onverwacht niet voor hem zorgen dus is hij om 0:00 met mij in de auto gegaan. Tegen 0:20 waren we hier. Het is nu 2:30
Het is hier niet erg heet of benauwd.

Verder heeft hij vandaag niet veel gedaan.
Ik heb twee filmpjes van zijn ademhaling en ik zou graag weten of dit normaal is. Want anders ga ik naar de dierenarts. Ik heb zelf geen hond ik ben meer van de katten.

Hij maakt af en toe ook snurk/hijg geluiden. Verder ligt hij ontspannen terwijl hij zo ademt.

Toegevoegd na 31 seconden:
https://www.youtube.com/watch?v=mTz-ZjhGrH0

Toegevoegd na 1 minuut:
https://www.youtube.com/watch?v=r1VHZpmvHKs

Toegevoegd na 21 minuten:
Vanaf de zijkant gezien lijkt hij niet zijn volledige longcaperciteit te gebruiken. Borst gaat snel maar oppervlakkig. Kan dit pijn zijn?

Toegevoegd na 31 minuten:
https://www.youtube.com/watch?v=_lfl65U0Ufw

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Honden reguleren grotendeels hun temperatuur door middel van hun ademhaling. Met dit warme weer en een spannende ervaring heeft het lichaam het waarschijnlijk best warm enen ook door hogere stress levels kan door de temperatuur de hond behoorlijk snel ademen. Zorg voor koel vers water en eventueel met ijsklontjes. U kunt de dienstdoende dierenarts om informatie vragen als u het gevoel heeft dat dit echt extreem is. Hoort u de hond ook overmatig kuchen of een raspende ademhaling dan is iemand vast bereid de schat na te kijken. Dromen en de REM slaap bij honden kunnen hen ook de snelle ademhaling laten vertonen als onderdeel van een intensief beleefde droom. Mijn hond heeft het momenteel ook best warm met dit weer en hijgt zich graag voor de ventilator of airco koel. Maar het is goed dat u een extra oogje in het zeil houdt en wat extra verkoelende zorg. Toegevoegd na 1 minuut: hijgen en snelle korte adem haling zorgen dat koele teugjes lucht de hond koelen, ik zal direct wat bronnen toevoegen Toegevoegd na 3 minuten: ps: uw videos leken inderdaad ook voor mij om warmte te gaan.

Bronnen:
http://phoenix.about.com/od/animvet/a/dogs...
http://www.dierenartsenpraktijkelburg.nl/i...
http://www.hyperventilatie-hyperventileren...

Niks aan de hand, zet er een flinke airco bij, of ventilator, en veel water, dan komt alles goed !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100