Welke soort hond kan ik nemen?

Ik werk vanaf 7 uur s ochtends tot 5 uur avonds. Dus ik vraag me af welke soort honden allemaal zelf thuis kunnen blijven.

ik wil liefst een labrador, is dat handigg?? maar in de weekend heb ik wel veel tijd voor de hond, ook in de avond stuk of 3 uurtjes per dag, in de weekend 5 uurtjes.

Toegevoegd na 6 minuten:
Maar ik ben een leraar van basisschool groep 8. De leraren krijgen best veel vrije dagen. Kan dat dan wel?? of als ik me hond ergens kan brengen??

Toegevoegd na 48 minuten:
Marleen, ik ga heus niet om met de kinderen met zo een taal. ik kijk daar niet na, want het is internet taal. ik vind het niet belangrijk, ik denk niet na of ik het goed typ. dit is volgens mij een honden categorie, geen spelling categorie.

toch bedankt :) en iedereen bedankt voor de antwoord

Toegevoegd na 1 uur:
Ik vind dat er teveel trieste reacties gemaakt worden. Ik heb het over een hond, en geen robot, ik heb het over een hond, en geen spelling, dat die 2 achterlijke ... niks te doen hebben en dan maar gaan plagen, ik zou dan maar zeggen , doe iets nuttigs!

toch zeggen de meeste neem geen hond, ik neem er toch wel een, ik vraag het gewoon aan iemand die het beter snapt, bv naar een asiel gaan

toch erg bedankt voor jullie je mening, ik snap jullie ook :)

Weet jij het antwoord?

/2500

het beste wat jij kan doen is geen hond nemen. Een hond verdient tijd, jij kan 'm dat niet geven.

Je kunt beter een poes nemen! Een hond heeft nu eenmaal een baas nodig! Mocht je persé wel een hond willen, dan zou ik een honden uitlaatservice in de arm nemen om hem 1 of 2 keer per dag op te laten halen! Maar een hond 5 dagen p/w alleen laten van 7 tot 17:00 is echt geen optie.

Niet aan beginnen!! Welke hond je ook neemt, ze zullen allemaal verveelde zenuwachtige en trieste honden worden, die alles kapotvreten. Een paar uur per dag alleen zijn is geen probleem voor een hond. Zelfs af en toe eens een keer 7 uur is ook niet zo'n probleem. Alleen als ze volwassen zijn natuurlijk. Maar iedere dag zoveel uur alleen, gaat helemaal fout. Ik adviseer je dringend geen hond te nemen. Neem dan liever een kat!

Misschien moet je je eerst eens verdiepen in wat nu eigenlijk een hond is! Een roedeldier nml. En nee alsjeblieft neem geen hond, het asiel zit overvol jongens. Denk heeeeeeeel goed na aub!!!!! Ik zeg, NIET DOEN!

Geen enkel ras kan van 7:00 tot 17::00 alleen. Dan neem je alleen een hond om je zelf te pleasen want je doet dat dier dan echt geen plezier mee. Kies voor een ander soort dier die hier wel tegen kan en neem dan in de toekomst een hond als je meer tijd hebt. Uitingen van verlatingsangst zijn onder meer vernielen, onzindelijk zijn en janken en blaffen wanneer de hond alleen thuis is.

ga maar naar iemand die het beter snapt. In het asiel zullen ze je niet eens een hond meegeven als je zo lang werkt. Ik wilde al heel lang een hond, maar ik heb er pas 1 genomen toen ik thuis ging werken. Mijn hond is de hele dag bij zijn baas en tussen de middag gaan we altijd naar het park. Als ik er niet ben, komt er een uitlaatservice, maar ik laat mijn hond nooit langer dan 3 uur alleen. Iedereen vraagt altijd waarom het zo'n lieve hond is, die nooit iets stuk maakt. En dat komt alleen maar omdat ze zich nooit verveelt. 7 uur alleen kan echt niet. Succes!

Hm.. Jammer te zien welke reacties je krijgt, en hoe jij daar dan weer op reageert. Ik ken je dilemma; Wij willen ook al jaren een hond, maar zijn ook van 7 tot 7 van huis. Dus bal;en we al jaren dat het gewoon niet gaat. Uiteraard is een een slecht idee. Een hond nemen. ALS je dan echt overtuigd bent dat je een hond wilt, probeer dan om minimaal 2 honden te hebben, die elkaar gezelschap houden. Zet je tuin af me teen hoog hek, en laat de honden vrij rondlopen. Niet ideaal, maar beter dan een. Afhankelijk van de grootte van je tuin (Als je een halve hectare tuin hebt kan je een labrador overwegen) kan je een kleine of grotere hond overwegen. Hou er rekening mee dat honden -buiten gezelschap- veel beweging nodig hebben om gezond te blijven. Vandaar de grote tuin. Maar daarnaast is elke dag 5-10 km lopen/fietsen met een hond van formaat geen overbodige luxe. Succes!

Een Chinese Naakthond kan dit makkelijk hebben, ik heb er zelf ook een en heb hem getest, hij hield het 3/4 dagen vol zonder mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100