de kat van de buren rooft de nesten van vogels leeg in mijn tuin. De buren zijn helaas niet voor rede vatbaar, kan ik aangifte doen?

Ik heb beplanting zo gekozen dat er zoveel mogelijk vogels en insecten mijn tuin bezoeken, maar nu rooft de kat van de buren de nesten in mijn voortuin leeg. De buren zijn niet voor rede vatbaar, kan ik aangifte doen?

Toegevoegd na 34 minuten:
Het is mij te makkelijk om te zeggen dat dit gedrag het aard van het beestje is. Ik heb geen kat en wil die ook geen, wanneer mijn buren een kat in huis nemen is dat hun verantwoordelijkheid, net zoals mijn hond mijn verantwoordelijkheid is. Katteneigenaars verschuilen zich achter dit argument. Wilde dieren, zoals bijv een reiger, komen indien de omgeving zich ervoor leent, maar nu kiezen mijn buren ervoor om een kat los te laten in de omgeving. Sterker nog, blijkbaar is het een normale zaak wanneer je een huisdier aanschaft en die vervolgens dag en nacht op straat zet, zodat een hele buurt daar last van kan hebben. Wanneer je een hond buiten los laat lopen krijg je een boete!

Niet voor niets zie je regelmatig horrorverhalen van wat mensen katten aandoen, maar volgens mij moet je de eigenaren ter verantwoording roepen. Ook een kat kun je opvoeden en als je daar geen tijd/moeite in wil steken, schaf dan een goudvis aan!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. aangifte doen werkt niet vanwege een aantal redenen: - Je buren gaan je [nog meer?] haten - D epolitie kan niets uitrichten Beter kan je er zelf voor zorgen dat de katten niets van jouw tuin wiullen weten/. Er is special anti-katen spray & poeder te koop. Dit spuit je om de tuin en/of strooi je uit ind e tuin en je bent vele weken van de katten verlost. Vriendelijk richting de kat (Die kan er natuurlijk weinig aan doen op dit moment) en het voorkomt dat je [meer] ruzie met de buren krijgt. Dit spul is te koop in betere dierenhandel en soms tuincentra Wellicht zijn ze voor zo'n voorstel wel te porren en willen de kosten delen / overnemen, indien je het als een redelijk mens weet te brengen. Het grootste probleem bij dit soort dingen is dat mensen elkaar niet willen en of kunnen begrijpen. Als jij begrip voor hun situatie op wilt & kunt brengen, kan je waarschijnlijk wel een oplossing vinden met hun. Succes!

Het lijkt mij niet zomaar iets om aangifte tegen te doen, want het is en blijft een dier, die doen wat ze zelf willen.. succes!

Ik denk dat het sproeien met water een groter effect heeft op het weghouden van katten in je tuin. Gif of het ingraven van een kat vind ik te zot voor woorden! Zet eens de tuinslang op de kat en houd een plantenspuit (zoeentje die je binnen gebruikt voor je plantjes) bij de hand. Je schrikt katten weg met water -ze hebben er echt een hekel aan-, maar het heeft verder geen nadelig effect.

Dan kan ik net zo goed aangifte doen dat een vis door een reiger is opgegeten. Helaas is er niks te doen tegen het aard van het beestje. lijkt mij een onbegonnen zaak

Je kunt koffiedrab in je tuin strooien, dan krijgt de kat dat tussen zijn tenen en daar houden katten niet van. Het kán hem afschrikken. Wordt wel vaker gebruikt.

Nee je kan hier zelf niets tegen doen, wel kan je zelf maatregelen nemen, door schrikdraad te plaatsen over je schutting, er is een speciaal klein schrikdraadzet in de handel om honden en katten uit of juist in de tuin te houden, na slechts een keer aan te raken weet de kat, daar kom ik niet meer. Het is niets zieligs of zo aan, honderdduizenden koeien, schapen, paarden en geiten lopen achter schrikdraad, echt een prima oplossing.

Katten jagen daar doe je weinig. De buren zijn vervelend, die zouden op zn minst mee kunnen denken. Toch is er jurisich weinig te doen Vroeger piste een kat bij ons in de tuin, toen we hem eten gaven zag hij onze tuin als teritorium. Als hij makkelijk eten krijgt misschien verplaats het zijn focus. Je kan ook de vogels weglokken door huisje ofzo te plaatsen en dan wel zo een waar een kat niet in of bij kan.

Hier is al eerder een enorme discussie over geweest. Ik ben en was het geheel met jou eens. Een kat is een gedomesticeerde exoot die niet in onze natuur thuishoort. Volgens mij kan de politie er in eerste instantie niets tegen doen, want dan zou er een wet moeten zijn, waaruit een strafbaar feit zou blijken. Toch brengt de kat schade aan, aan de tuin en de vogels. Je zou wel, misschien via je rechtsbijstand, een brief naar de buren kunnen sturen. Ze tasten je woongenot aan, die tuin is van jou, en ze beschadigen dingen in je tuin. Eerst praten natuurlijk, en vragen of de kat een belletje om mag. Ik krijg nu vast weer een heleboel minnen!! Maar beste minnaars, houd uw kat binnen!

Een kat uit de buurt roofde iedere keer weer de goudvissen uit onze vijver. Anti-kattenspul gestrooid enzo. Ja onze kosten. Wij weten niet eens van wie die kat is. Nu hebben we uit pure wanhoop een hek om de vijver moeten plaatsen. Geen gezicht. Maar het mag duidelijk zijn dat ik het helemaal met jou eens ben. Katten horen niet los te lopen!! Honden mogen het ook niet, dus katten zouden het ook niet mogen.

Probeer eens bij een asiel of bij een andere instelling een diervriendelijke kattenval te huren stukje vis erin en dan heb de de kat in de val . En dan doe je de kat in een doos . Dan heb je kat in ieder geval al . En dan kun je zelf kijken wat je ermee doet .

Geheel afgezien van de verantwoordelijkheid van de eigenaar: nee hier kun je geen aangifte van doen. Die vogels zijn niet jouw eigendom, dus hoe vervelend je het ook vindt dat ze gegrepen worden door een kat, juridisch gezien ben jij geen benadeelde partij. Overigens, als je je tuin gastvrij maakt voor prooidieren, is het onvermijdelijke gevolg dat je ook jagers aantrekt. Je ziet nu alleen die ene kat, die zal ongetwijfeld zijn territorium verdedigen, maar al zou die kat voortaan binnen blijven, dan wordt zijn plaats in het ecosysteem vanzelf ingenomen door een andere jager.

Nee, je kunt hier geen aangifte van doen. De kat noch de buren handelen tegen de wet, al zouden de buren dan wel wat socialer gedrag kunnen vertonen. Is er een mogelijkheid de nesten door middel van pinnenkrans (als ze in de bomen zitten) of prikkeldraadbarrière voor de kat onbereikbaar te maken? Je kunt er zelf een hoop aan doen. En je ergeren aan de buren is het laatste wat helpt, daarmee kom je van de regen in de drup.

De eigenaren zijn wel degelijk wettelijk verantwoordelijk als hun kat schade toebrengt aan andermans eigendommen. Probleem is echter dat de vogels niemands eigendom zijn en de schade niet in geld is uit te drukken. Wettelijk gezien lijd je dus geen schade en kun je er niets mee. Katten zijn faunavervalsers en horen niet thuis in de Nederlandse natuur. Daarom houd ik mijn katten binnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100