Hoe heet deze (algeneter) vis?

En waar kan ik die kopen in Groningen?

http://www.dierenspeciaalzaakkeijzer.nl/Pictures/normal/hystrix.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze heet de Black Adonis Pleco, Acanthicus Hysterix. De meergebruikte naam voor deze vissen, meervallen, is een L nummer en deze is de L155. Je moet dus aan de speciaalzaak vragen of ze L nummers hebben en jij zoekt de L155. Indien ze hem niet hebben kunnen ze hem altijd bestellen voor je. L nummers zijn uitermate populair. Ik heb zelf de L177 , Baryancistrus sp. Golden Nugget en de L128 Hemiancistrus sp. Blue Phantom. Succes ermee, ze zijn erg mooi. Toegevoegd na 2 minuten: Bruikbaar linkje met betrekking tot de L Nummers: http://dier-en-natuur.infonu.nl/vissen/4624-l-nummers-wat-zijn-dat.html

Wij hebben ook 2 van die visjes en toen wij ze kochten noemde de verkoper ze gewoon algeneters (om het aquarium een beetje schoon te houden). We hebben ze gekocht bij een tuincentrum waar ook kleine dieren en vooral vissen worden verkocht. Misschien is zoiets in Groningen ook wel te vinden. Het is in ieder geval de moeite waard om eens even te gaan kijken bij zo'n zaak en anders ga je naar een speciale vissenzaak.

Ik snap de vraag niet zo goed. De vis heet met zijn officiële naam Acanthicus Hystrix. Dat staat ook in de afbeelding en site waar je naar verwijst met je afbeelding. De vis eet algen, maar hij lust ook spruiten (echt waar). Nu nog een goede viswinkel. Frits Kuiper beweert alles te kunnen leveren. http://www.fritskuiper.nl/ De Noorderhaven 13 9712 VE GRONINGEN Tel. 050-3129092 Fax: 084 755 3582 Toegevoegd na 5 minuten: Volgens mij zijn het trouwens katvissen (orde Siluriformes) vande familie Loricariidae. Toegevoegd na 26 minuten: Ik ga dus voor L151 (Acanthicus Hystrix), zie onderste link.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Acanthicus
http://www.planetcatfish.com/catelog/speci...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100