mijn kanarie zijn pootje is zomaar gaan bloeden wat nu?

sinds gister is mijn kanarie zijn rechter pootje gaan bloeden zomaar uit het niets hij staat nu steeds opgeblazen op een stokje wat moet ik nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Doe er een verbandje omheen en ga naar de dierenarts

zo snel mogelijk naar de dieren arts

als hij het pootje wel een beetje gebruikt, is het gelukkig niet gebroken. nu kan je wel naar een dierenarts gaan, maar de meeste dierenartsen hebben bitter weinig verstand van vogeltjes, tenzij je er een treft die zich in vogels gespecialiseerd heeft. met rust zou het op den duur weer goed moeten komen, al kan het wel even duren als de zenuwen beschadigd zijn.

Jodium gebruiken en dan een pleister erop

Maak een oplossing van soda (een sodabadje). Dit kan je ook doen met Biotex groen of Badedas groen. Het is maar net wat voorradig is. Driemaal daags het vogeltje in de hand nemen en 10 minuten in het sodawater houden (je hand ook, zodat het pootje onder water komt). Dit voorkomt ontsteking en bevordert de genezing. Het is minder erg dan je denkt.

Ik geloof je niet. Vogelpootjes hebben bijna geen doorbloeding dus als het pootje al bloedt dan zie je het niet.

Als hij opgeblazen op het stokje zit, regelrecht naar de dierenarts! Ik dacht bij mijn pietje dat het wel goed zou komen totdat hij op een gegeven moment op zijn rug lag. Dat heb ik mezelf nooit vergeven. Ik wacht dus niet meer zo lang als 1 van mijn huisdieren iets heeft waarvan ik niet de oorzaak weet.

Dieren arts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100