Moet je een valkparkiet echt bij iemand brengen als je op vakantie gaat?

Ik zou graag een valkparkiet nemen, maar ik zag op verschillende sites dat je de valkparkiet bij iemand onder moet brengen als je op vakantie bent. Is dit noodzakelijk of is het voldoende om elke dag iemand langs te laten komen om eten te geven enz.? En kan de vogel (ik neem aan dat hij erg aan je gehecht raakt) het aan om twee weken zonder zijn eigenaar door te brengen(ook in verband met aandacht)?

Weet jij het antwoord?

/2500

een valkparkiet hecht zichzelf stevig aan een baasje als ie alleen zit . erger nog ... neemt u dikwijls niet als baasje maar als partner .en iemand anders is niet voldoende om hem gerust te stellen ! hij zal je erg missen en treuren .Hoe erg hangt af van zijn karakter meestal en is moeilijk te voorspellen .ik had de mijne naar een vriendin gebracht waar ie nog zit " een 2 jaartjes geleden" en die stelt het goed .( het is een mannetje)

Nee, je moet hem niet in z'n uppie laten zitten de hele dag. Dat is voor een vogel van dit kaliber niet gezond. (Voor geen enkele vogel trouwens.) Met z'n tweeën zou nog gaan, maar dat kan alleen als je er van meet af aan twee koopt. Alleen iemand langs laten komen is te weinig, tenzij hij/zij er twee of drie uur bij blijft. Maar dat zal niemand voor een vogel overhebben. Je zal dus een vakantieadres voor hem moeten regelen. Het is niet zo erg als hij jou drie weken niet ziet, daar kunnen ze echt wel tegen. Wel moet hij een beetje aandacht en huiselijk verkeer hebben, zodat er afleiding is.

Zelf heb ik ook meerdere valkparkieten gehad, je moet het deze vogels echt niet aandoen om ze hele/halve dagen alleen te laten zitten. Deze vogels (ik hoop dat je dat al gemerkt hebt) hebben heel erg veel aandacht nodig. Wanneer iets ze niet stemt dan beginnen ze te krijsen. Het is dus niet alleen vervelend voor je vogel dat niemand hem/haar kan helpen als ze ontevreden is, maar ook lastig voor je buren, als je die hebt, als je vogel de hele dag aan het krijsen is. Zelf brengen ik de vogels altijd naar vrienden of familie, vaak hebben mensen die dichtbij je staan het er wel voor over om je te helpen met een klein dier als een valkparkiet. Uiteindelijke conclusie: laat je valkparkiet niet zoveel alleen, het arme dier wordt doodongelukkig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100