Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe kitten zich niet continu verschuilt onder een kast?

Wij hebben dinsdagavond (5 juli) een kitten opgehaald (van 8 weken oud). Bij het ophalen, speelde hij continu met mij (hij keek in het begin even 'de kat uit de boom', maar daarna ging hij los). Echter sinds hij thuis is, verstopt hij zich continu onder de kasten. Als we met een touwtje onder de kast gaan, dan speelt hij weer volop, maar als ook maar iemand een onverwachte beweging maakt, dan gaat hij weer helemaal achterin liggen (zodat je er amper bij kan). Hij eet en drinkt goed (we zetten het eten voor de kast) en speelt dus ook goed. Alleen zit hij continu onder de kast .. We gaan er regelmatig bij liggen en praten tegen hem om hem te laten wennen aan onze stem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt het kitten helaas veel te vroeg in huis gehaald. Met 15 weken had je een kitten gehad die sociale omgangsvormen van moeder en nestgenootjes heeft geleerd. Het kitten, en ook jullie, hadden daar de rest van z'n leven profijt van gehad. Ook was het beter geweest tegelijk een broertje of zusje mee te nemen, zodat ze gezelschap hadden en zich aan elkaar op konden trekken. Wellicht kan het katje nog een tijdje terug naar de moederpoes? En/of kunnen jullie er nog een nestgenootje bij nemen? Als dat niet mogelijk is, laat het diertje dan met rust. Ga er niet bij liggen, maar laat het uit zichzelf naar jullie toekomen. Praat rustig, maak geen onverwachte bewegingen. Op afstand tot spelen verleiden met een touwtje is prima. En verder: geduld, geduld, geduld.

Als je niet wil dat de kitten zich verstopt onder de kast (een veilige schuilplaats zoekt), dan zou je een (tijdelijke) plint om de kast kunnen plaatsen. Maar zorg er dan wel voor dat de kitten een andere veilige schuilplaats heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100