Waar moet je op letten bij een kat met niesziekte?

Onze katerkitten heeft niesziekte. Hij heeft daarvoor net een injectie gehad bij de dierenarts, maar die is verder altijd zo kort van stof, en bovendien soms wat nonchalant ("gaat allemaal wel goed"). Maar we hebben ook nog een kater van èèn jaar en ik weet nu niet goed wat ik er verder mee moet. Apart zetten? Uit de buurt bij mensen/kinderen houden? Als het met veertien dagen nog niet over is dan moesten we terugkomen.

Wat kunnen we nu het beste doen, ook ivm met onze andere kat?

Toegevoegd na 4 minuten:
We hebben uiteraard wel gezegd dat we ook nog een andere kat hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

niesziekte is niet besmettelijk voor mensen/kinderen. het is afwachten of je andere kat ook besmet is, apart zetten heeft nu geen zin meer. in principe moet de kat het virus zelf overwinnen, dus veel kan je niet doen, behalve symptoombestrijding. als het katje slecht eet vanwege dichte neus, verwarm het natvoer dan wat, en/of prak er iets door wat sterk geurt, zoals tonijn. ook kan je het katje in de badkamer zetten, en een lange hete douche nemen. als de oogjes tranen, maar niet ontstoken zijn, is ogentroost van welleda fijn spul om te gebruiken.

ook je andere kat laten inenten de nies ziekten is een besmettelijk virus wat onder de viervoeters kan heersen Toegevoegd na 2 minuten: kijk even opwww kattenziektes.com die geeft meer informatie dan je dieren arts

Absoluut je andere kat ook laten inenten, niesziekte is zeer besmettelijk en katten kunnen er dood aan gaan. En... misschien ook een andere dierenarts nemen? Een arts die niet de tijd geeft om je goede informatie te geven en je vragen te beantwoorden, lijkt me niet zo'n goed idee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100