wanneer mag een jong katje bij de moeder kat weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

na minimaal 7 weken mag het katje gespeend worden maar beter is het om het na 8 weken te doen Toegevoegd na 7 minuten: en je moet er zeker van zijn dat het katje zelf brokjes eet

Speenleeftijd 7 weken is de wettelijke speenleeftijd. Dat wil zeggen dat de kittens volgens de wet weg mogen bij de moeder. De kittens zijn nu ook in staat om zonder de moeder te leven. Ons advies is om de kittens op 8-9 weken naar de nieuwe eigenaar te laten gaan. Toegevoegd na 3 minuten: Alhoewel deze site 12 weken adviseert. http://www.dierz.nl/nieuws/article285745.ece/kittens-te-vroeg-weg-bij-moeder Volgens mij kun je wel te vroeg zijn met de kittens weg te halen bij de moeder maar nooit te laat.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/...

na een maand of zes

Bronnen:
http://kattengedrag.forumup.nl/ptopic790-k...

Na 7 a 8 weken.Dan zijn ze niet meer afhankelijk van de moedermelk. Toegevoegd na 9 minuten: Als een kitten verstoten wordt door de moeder,(kan/moet)het al eerder,maar dan moet je de kitten wel zelf de fles geven en opvoeden.

Heel leuk al die antwoorden maar als nu de fokouders zeggen dat het jong al ouder is en je thuis met een te jonge kitten zit?? Hoe weet een leek dat?? Wegen !!! Een kitten van 7 weken weegt ongeveer 700 gram. Een kitten komt ongeveer zo'n 100 gram per week aan!

Het mág met zeven weken. Verstandig is met twaalf weken. Dan is een kitten gesocialiseerd door de moeder, en zijn er minder problemen te verwachten met het gedrag als het wat ouder wordt.

met 5/6 weken kan een kitten weg,mits het zelf kan eten.

Vroeger gingen kittens al va. 6 wkn. de deur uit. Dit is echter veel te vroeg. De richtlijn is nu va. ong. 13 wkn. Al op zeer jonge leeftijd leren ze de sociale vaardigheden van de ouders. Deze 13 wkn. hebben ze echt nodig om om te socialiseren. Gaan ze echter eerder bij de moeder weg, dan is de kans groter dat ze later misschien een beetje "afwijkend" angstig/schuw gedrag ed. gaan vertonen. Dus liever de 13 wkngrens aanhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100