Waarom doet mijn kat opeens zo gek?

mijn kat is ongeveer 14 jaar ofzo
ze is al bij ons sinds ze een paar maanden oud was.
ze is erg lief
ze vind het heel fijn als ik haar aai
soms komt ze op mijn bed slapen als ik ook ga slapen.
maar ze doet sinds vandaag een beetje gek

ze ging opeens weg van me als ik haar probeerde op te tillen.
ze vind dat oke normaal
dus toen ik haar probeerde optetillen rende ze weg van me en rende ze onder het bed van mijn zusjes.
ze vind trekt zich ook opeens weg als ik haar probeer te aaien.

is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dit is niet normaal dus zij reageert anders dan gewoonlijk. Een kat van 14 jaar is oud. Je zou nu al minstens jaarlijks naar de dierenarts toe moeten voor een check-up net als een auto voor apk. Jullie hebben haar al heel lang en je kent haar goed. Dus je weet hoe ze reageert vertel je. Wanneer dit gebeurt , verandering van gedrag , is het eerste waar je aan moet denken dat de kat pijn heeft. Er is iets mis, dat is duidelijk. Ga naar de dierenarts en laat haar onderzoeken. Schrijf thuis even op wat er allemaal anders is , eet ze nog en drinkt ze nog? Een kat moet elke dag eten anders gaat het mis. Maak morgen met spoed een afspraak , laat je niet afschepen met een afspraak later in de week... NEE het moet morgen met SPOED. Echt @anoniem1225 er is haast bij. Succes hoor!

Je zou het best zo gauw mogelijk naar de dierenarts moeten gaan. Een kat van 14 jaar kan ouderdomsziekten krijgen en moet bij dit soort alarmerende reacties worden nagekeken. De tweede mogelijkheid is een dementie, waar ook dieren last van kunnen hebben. Maar eerst lichamelijk onderzoek. Ik wens de kat het beste!

Een kat is een gewoontedier. Een verandering in gewoonte of gedrag is dus een goede reden voor een check-up en lieft zo snel mogelijk, zeker omdat je kat ook al 14 is. Je zegt dat ze normaal oke is met opgetild en geaaid worden, als ze dat ineens niet meer oké vindt moet je haar laten nakijken. Ook al omdat ze onder bed rent wat lijkt alsof ze zich wil verstoppen. Dus: Dierenarts contacteren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100