Wat doen tegen een bijtende puppy?

We hebben sinds zaterdag 21 maart een nieuwe hond. Ze is nu ongeveer 8 weken. Ze bijt veel (vooral bij mij) ik heb geen idee wat ik eraan moet doen. Ze bijt in mijn enkels/voeten, armen en vooral mijn handen. Ik heb al een aantal krassen en zelfs wat los vel. Ik ben er helemaal klaar mee. Ik wilde haar vandaag een ‘time out’ geven in haar bench, maar toen begon ze alles overhoop te halen. Hulp is echt nodig. Ik weet dat het vanzelf weer overgaat maar ik heb geen zin om nog twee maanden hiermee te zitten. (Ik heb al tips opgezocht maar hoezo proberen als het toch niet werkt. En mijn ouders nemen mij ook niet al te serieus)

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je pup bijt, stop je onmiddellijk met spelen Als je hond te hard bijt, zeg je "Auw!", luid genoeg om hem te verrassen (begin niet te schreeuwen) en stop je onmiddellijk met alle speelactiviteiten. Draai je rug naar hem toe, en weiger om verder te spelen. Hij zou voor je moeten komen staan om te kijken wat er mis is. Dan zeg je "Stoute hond - niet bijten" op een vastberaden toon. Doe dit elke keer dat hij bijt tot hij het idee krijgt dat bijten betekent dat er geen plezier meer gemaakt wordt. Vervang jouw vlees door een speeltje Wanneer je het spelen opnieuw hebt opgenomen, en je pup probeert je weer te bijten, probeer dan om je hand of arm (of eender welk lichaamsdeel gebeten wordt) te vervangen door een speeltje. Leer je hond dat jij het speeltje niet bent. Plaats een speelgoedje tussen jou en die vlijmscherpe tanden! Vervang de tik op de neus Zeg op de intentie dat de hond wilt bijten (dus je voelt net zijn tanden): “niet bijten”. Daarna zet je je hond twee minuten in een time-out (dit kan een bench zijn ZONDER speeltjes, een ruimte waar hij zich gaat vervelen). De hond wordt even op een normale manier 2 minuten “in de hoek gezet”. Als de hond rustig is na 2 minuten, haal hem eruit en is het de even lieve hond als altijd. Hij heeft zijn straf uitgezeten.

Bronnen:
https://www.hondencentrum.com/artikels/waa...

Jouw puppy is nog een baby, die bovendien geen handen heeft, ontdekken doet ie met z'n mond. Denk niet dat na 1x proberen dat het niet werkt, een baby van 1 jaar, snapt ook nog niet, wat wel en niet mag. En toch blijf je de regels op dezelfde manier uitleggen. Leer je pup waar hij wel in mag bijten, dus speeltje, kluifje bied je aan als de pup in je handen bijt. Hoe drukker je beweegt met je handen, hoe meer de pup gaat happen, alles wat beweegt is namelijk interessant! Ik heb in mijn reactie al een goede link gegeven, waar je juiste informatie kan vinden. Nu is het aan jou en je gezinsleden om hiermee aan de gang te gaan. Rond de 16 weken na het wisselen neemt het bijtgedrag af overigens...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100