Hoe kan ik een aquarium warm houden zonder verwarmingselement?

Hoi,
Ik ben van plan om tropische vissen te kopen(ik moet nog kijken welke) maar nu zag ik dat ze warm water moeten hebben. Hoe kan ik het water warm maken en houden zonder een elektrisch ding heb dat het water warm maakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn mogelijkheden om het met een server/computer/... te doen. Het idee erachter is dat je 'waterkoeling' van de computer eigenlijk de verwarming zou worden van je aquarium. Hier heb ik zelf geen ervaring mee en heb het eigenlijk ook nog nooit gezien. Enkel van gehoord. Maar bedenking daarbij... dan moet je de computer altijd laten draaien. Want het water moet wel de temperatuur blijven houden. Ook, wat als je computer even te heet word,... gaat het water dan ook niet te hoog worden? Dan moet er een metertje tussen... dus weer iets erbij. Hoe warm het moet zijn kan ook verschil maken. Als je de bak vlakbij de verwarming van je kamer zet en je verwarmt de kamer zou het voor sommige tropische vissen wel gaan. Maar ideaal is het niet want dan zou je altijd het warm moeten houden. Er zijn vissen die graag rond de 28 graden ( vb discus ) zitten. Dat is met kamerverwarming niet echt een goed idee. Sommige visjes (vb guppy ) hebben niet veel eisen en kunnen al van 20 graden het goed doen. De warmte in je aqua houden is dan ook belangrijk. Dus zeker een afdekking. Niet te dicht bij een raam. Dan koelt het sneller af en warmt het te snel op. Ook niet goed voor algen maar dat doet hier minder ter zaken. ------- Waarom eigenlijk zonder warmte-element? Die dingen zijn ervoor gemaakt, het is niet gevaarlijk als je de handleiding maar volgt. Diep genoeg onder water en altijd eerst uittrekken voordat je ermee gaat prutsen bij onderhoud en zo. Er zit ook meestal een instelbare thermostaat op zo dat het water niet te warm kan worden voor je visjes. Of ben je eerder bang om water en elektra te mengen? Hoe ga je het licht dan doen?

Dat gaat je niet lukken. Het is bijzonder belangrijk, dat het water een constante temperatuur heeft en dat bereik je alleen met een verwarmingselement en een thermostaat.

Bronnen:
https://www.devisvoerwebwinkel.nl/aquaria-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100