waarom bijt mijn husky pup zo hard?

Mijn husky is nu 3 maanden oud en het is mijn eerste hond. Ik heb hem nu een maand en we proberen elkaar te leren kennen. Al sinds ik hem heb beet hij wel eens, en omdat het een pup is heeft hij extra scherpe tanden waardoor het best wel pijn doet.

Sinds een paar weken wordt dat bijten extra heftig, zijn kaak is nu veel sterker waardoor hij echt door bijt en mij gewoon laat bloeden. Ook laat hij mijn vel niet los als die me eenmaal beet heeft. Het lijkt er op dat hij mij begroet door mij te bijten. Al hoef ik maar langs hem te lopen, het eerste wat hij doet is proberen te bijten. Als ik een trui aan heb grijpt die er naar of de pijpen van mijn broek etc.

Ik heb bijna alle tips van het internet al gebruikt zoals een speeltje in zijn mond stoppen, negeren, au roepen maar niks lijkt te helpen. Het is erg frusterend maar zeker ook pijnlijk. Ik weet niet echt wat ik nu moet doen met hem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik hoop dat je met je pup naar een hondenschool gaat, daar kunnen ze je helpen om dit positief om te buigen. Ik adviseer je om het onderwerp bijtgedrag van puppy's op de website van www.doggo.nl eens te lezen, het komt uit het boek van Sam Turner en Martine Burgers:Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans. Elke pup een goed start! Een aanrader naast een aantal cursussen op een goede hondenschool. Waarom een pup bijt wordt ook in het artikel uitgelegd, maar in het kort komt het hier op neer: zoals baby's met hun handjes de wereld ontdekken doen pups dit met hun bek, simpelweg omdat ze geen handen hebben. Als het goed is leert een pup in het nest dat heel hard bijten, betekend dat het spel stopt, door of de andere pup piept en loopt weg (met jou speel ik niet meer) of moeder blokkeert en kalmeert de honden. De pup leert hier een bijtrem mee aan, en in het latere leven oefent hij daar mee door, vaak is dan zijn baasje het slachtoffer. Bij bijten tot bloedens toe, roep je dus hard AU en stopt onmiddellijk het spel. Dan volgt er nog een heel scala van oefeningen en daar verwijs ik dus liever naar het artikel.

Toegevoegd op 19 januari 2019 15:58: tekst
Bronnen:
https://www.doggo.nl

- hem laten merken dat jij de baas bent - hem laten merken dat je hey niet fijn vindt / niet tolereert Natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik zou zeggen probeer het zelf, en anders met hulp Succes!

Toegevoegd op 18 januari 2019 23:16: tekst

Wij hebben zelf ook een hond gehad die druk was en veel deed bijten. Nou bleek dat onze pup veel meer slaap nodig had. Misschien is dat het...

Het kan zijn dat jouw hond overprikkeld is. Laat hem slapen. Als hij wakker word naar buiten en dan 10 min laten spelen Als dit niet helpt kan je wat rijst in een bakje doen en als hij je bijt er mee schudden. Als dit ook niet helpt kan je hem naar iemand anders sturen voor 2 dagen. Waarschijnlijk gaat hij jou dan missen en blijft hij lief Bij tip 1 natuurlijk dat de hele tijd blijven doen

Toegevoegd op 27 januari 2019 22:53: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100