Waarom willen andere reuen onze puppy van 10 maanden (ook reu) graag repelen?

Onze puppy van 10 maanden (reu) heeft vaak last van andere reuen die steeds aan hem willen ruiken en/of hem willen repelen. Onze puppy is helemaal niet onderdanig en bijt meestal goed van zich af. Soms rent hij weg, maar wel steeds met de staart trots omhoog. Wat willen die andere honden precies van hem en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een kwestie van de dominantie bepalen / afdwingen. Waarom neem je eigenlijk een hond als je niets van honden (en andere dieren) weet. Paste hij mooi bij de gordijnen?

Toegevoegd op 28 oktober 2018 17:27: tekst

Een jonge reu heeft wel 7x meer hormonen in zijn lijf als gewoon volwassen reuen. Daarom is hij zo interessant voor andere reuen als concurrent, dus ik zou dit goed managen. Zorg dat jouw hond niet in deze situatie terecht komt! Soms wordt een jonge reu "uit het niets"aangevallen door andere reuen. Dat is dus niet uit het niets maar omdat hij een concurrent is met heel veel testeron! Bij op tijd ingrijpen als eigenaar zorg je ervoor dat jouw hond niet zelf hoeft in te grijpen en zelfs agressie moet inzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100