Hebben honden ook een melkgebit?

Vraag van mijn zoon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, jonge hondjes hebben eerst melktandjes, die als ze een maand of vijf zijn geleidelijk gewisseld worden net als bij de mens. Daar hebben ze net als kinderen ook wel wat last van, daarom knauwen jonge honden zo graag op van alles en nog wat...(vooral lekkere taaie dingen , als schoenen).

Ja dat hebben ze en rond de 4-5 maanden gaan ze wisselen.

ja dat hebben ze ze gaan zelfs wisselen ook

Ja, de eerste tandjes zijn enorm scherp. Na een paar maanden gaan ze wisselen en hebben daar net zoveel last van als mensenkinderen. Honden gaan alleen niet huilen of jammeren, maar proberen de tanden die in de weg zitten eruit te krijgen door veel op dingen (handen, voeten en andere zaken die daar niet voor bedoeld zijn ;-) ) te kauwen.

bij een melkgebitje van een hond staan de tanden meer naar binnen, waardoor je dus moet uitkijken met botten of flostouw en speeltjes ed, dat je die niet te hard uit het bekkie trekt, dan zou je de tanden mee kunnen nemen... in dit geval, leer de hond los te laten....

Ja en soms kun je ze vinden. Van mijn eerste hond heb ik nog een aantal tanden maar van mijn andere honden niet. Wel leuk om te bewaren vind ik.

natuurlijk hebben honden een melkgebit. van mijn hond vond ik een melktandje en hing het in een hangertje. echt leuk.

Om precies te zijn: 3i, 1c, 3p -------------- 3i, 1c, 3p = 28 elementen Boven de streep is de helft van de bovenkaak en onder de streep de helft van de onderkaak. Waarbij de i staat voor snijtanden, de c voor hoektanden en de p voor kiezen. Het blijvende gebit bestaat uit 42 elementen.

Jazeker, ze verliezen de tanden rond de 4-5 maanden en dan kom je ze overal tegen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100