Hoe kan ik het beste wennen aan mijn eerste pup?

Ik heb sinds 2 dagen een nieuwe pup na jaren hopen en onderzoek doen, maar sinds ze thuis is aangekomen maakt ze me helemaal gestoord. Ik kan niet slapen, niet eten, en alle pogingen om haar te trainen mislukken keer op keer.

De riem vindt ze vreselijk en ze gaat ook bokken als ik haar in ons tuintje uitlaat. Dan gaat ze vreselijk piepen en blaffen en ik kan haar gewoon niet tot rust krijgen.
Ik hou van haar en wil haar echt niet kwijt maar tot nu toe kan ik alleen maar janken en voel ik me vreselijk omdat ik haar niet kan begrijpen en geven wat ze nodig heeft.

Dit is mijn eerste pup, het is een engelse setter. Heeft iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is dit je eerste pup of ook je eerste hond? Woon je alleen met het hondje? Twee dagen is nog maar net, als jij al moeite hebt wat denk je dan van zo'n jong beestje? Je verdiepen in het dier hond en daarnaast de ras eigenschappen plus alle ins en out kennen van een pup is heel wat. Je geeft een beetje weinig info. Hoe oud is de pup? hoe oud ben jij? ga je naar school of werk je? hoeveel uur van huis per dag? Een jong hondje slaapt en eet en speelt. Jij zorgt er voor dat ze alles krijgt wat nodig is dus ook uitlaten. Een riem is iets wat je rustig moet aanleren. Alles is in het begin nieuw, je zou bij de eigenaar van de moederhond vragen kunnen stellen of informeer eens bij een puppy-groep online en dan met name van de Engelse Setter. "Ik heb sinds 2 dagen een nieuwe pup na jaren hopen en onderzoek doen, maar sinds ze thuis is aangekomen maakt ze me helemaal gestoord." Wat bedoel je hiermee: ...na jaren hopen en onderzoek doen... ? Een jonge pup voed je op. Opvoeden en socialiseren (hiermee is al bij de moeder begonnen) doe je elke dag, maar het is wellicht tijd om met de puppycursus te beginnen. Ik lees verschillende leeftijden, vanaf 7-8 weken maar ook vanaf 12 weken. Nog even zoeken hoe dit precies zit met de Engelse Setter. Er zijn wel puppycursussen, afhankelijk van waar je woont. Karakter van de Engelse Setter De Engelse Setter is een tikje eigenwijs en moet opgevoed worden met een ijzerenhand in een fluwelen handschoen maar naast deze twee minpuntjes is een Engelse Setter een prachtige hond hij is levendig , speels , sociaal , leerzaam en vooral de beste vriend die je kan hebben . Hij is goed met kinderen en andere dieren, heeft zeer veel beweging nodig en houdt ervan om lange wandelingen te maken. Hij is een echte allemansvriend en is dus niet geschikt als waakhond. https://www.hondenpage.com/hondenrassen/engelse-setter.php Tip: zoek iemand met ervaring met Engelse Setters. Het is een groot verschil of je het leest of dat iemand eigen ervaring doorgeeft. Tip: voor jonge hondjes is het gebruik van een veilige bench waarin je een wasbare deken legt een prima oplossing. Laat het deurtje open staan zodat pup er overdag steeds uit kan. Veel plezier met pupje, @Dooggy

Bronnen:
https://www.hondenpage.com/hondenrassen/en...

Als je nog nooit een hond hebt gehad is het een totale overschakeling. Je hele leven krijgt een nieuw ritme. Maar ook het jonge hondje moet zich leren voegen in een voor hem totaal nieuwe wereld. Op de eerste plaats moet je weten, dat jij degene bent die de rust moet inbrengen. Als jij nerveus bent, is het eind zoek, want een hond vangt dat feilloos op en gaat zich aan jouw houding aanpassen: hij wordt dus ook zenuwachtig en uit dat op hondenmanier door piepen/blaffen. Setters zijn gevoelige honden, die zich erg aan de baas hechten. Het zijn jachthonden die samen met de baas jagen en een verlengstuk van de baas worden als je tenminste de juiste leidende houding aanneemt. Volgens mij heb je wel verlangt naar een hond en gekeken welke je er leuk vond uitzien, mooi, sierlijk enzovoort. Maar je bent vergeten om te lezen wat het karakter van een setter vereist. Met een echte hond ben je 3-4 uur per dag druk. Uitlaten kost je werkelijk 2 uur. Eerst in kleine porties, later (na een maand of 6-7) in drie gedeelten waarbij een wandeling van minimaal 1,5 uur per dag noodzakelijk is. Je "moet" naar een goede hondenschool. Daar kan je terecht met vragen over de opvoeding. Eigenlijk is een hondenschool een school voor hondeneigenaren, mogen fouten te maken bij de opvoeding. Want fouten sluipen er snel in (uit onwetendheid) en het duurt tijden voor het fout aangeleerde gedrag weer is teruggedraaid. Zo ver ben je nog lang niet. Van opvoeden is nu in zoverre sprake, dat de hond kleine dingen moet leren, maar minder dan waar jij op uit bent. Aan de riem lopen betekent eerst dat hij moet wennen aan het halsbandje. Als je de riem moet koppelen aan het bandje leidt je het hondje af door met een takje met blaadjes of een speeltje zijn aandacht af te leiden voor zijn neusje. Op hetzelfde moment weet hij niet eens meer dat er een riempje bestaat. Loop eerst gewoon met hem mee, laat hem de omgeving verkennen. Neuzen zijn belangrijker dan ogen, daar doet hij meer indrukken mee op. Als hij een tijdje heeft gesnuffeld trek je zijn aandacht met een klikker, fluitje of een geluidje met je mond. Als hij kijkt, ga je op je hurken en prijst hem met vriendelijke stem. Sorry, de tekst is door elkaar gegaan. Ik moest hier in huis bijspringen en raakte de draad kwijt. Als je nog vragen hebt, kom maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100