Wat kan ik doen om mijn hondje rustiger te krijgen?

Mijn hondje, (een Yorkshire Terrier van inmiddels 17 jaar oud) is de laatste paar weken ontzettend hyperactief, zeer onrustig, erg paniekerig en soms zelfs agressief.

Zo is hij echter nooit geweest.

Ook doet hij tegenwoordig veel vaker zijn behoefte in huis en dan vooral 's nachts. Ondanks dat ik drie keer per dag met 'm ga wandelen en hij dan ook gewoon z'n behoefte doet.

Verder eet en drinkt hij nog goed en is, ondanks zij hoge leeftijd, nog erg 'fit' te noemen echter spelen met z'n 'beestjes' of knuffeltjes doet 'ie al lang niet meer.

Ik heb het idee dat hij geen levensvreugde meer heeft, hoewel hij nog steeds rent en tegenop me springt als ik weer thuiskom. Hij is -zo goed als- doof en ook zijn oogjes zien er erg 'grijzig' uit waardoor ik denk dat hij ook niet meer goed kan zien.

Aanstaande maandag heb ik een afspraak bij de dierenarts om hem te laten inslapen, maar als ik 'm nog zo fit en vief zie rondhuppelen, betwijfel ik of dat nú wel de beste optie voor 'm is.

Ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om over zijn lot te beslissen, terwijl hij, ondanks zijn extreem hoge leeftijd. nog zo levendig ronddartelt.

Goed, hij maakt zelfs mij, met z'n 'getrippel' de hele dag, erg nerveus maar vind ik dát geen reden om hem in te laten slapen.

Bekijk de bijgevoegde recente foto, van zoiets wil je toch geen afscheid nemen?

Iemand een idee om 'm enigszins ietsje rustiger te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hondje is doof en zo goed als blind,maar het zou goed kunnen dat er ook een vorm van dementie bij is komen kijken. Laat hem eerst grondig onderzoeken voordat je besluit om hem in te laten slapen en vraag gewoon aan je da wat hij/zij zou doen als het zijn eigen hond zou zijn. Ik wens je veel sterkte a.s. maandag en laat je het ons weten hoe het is afgelopen?

Je kunt de Bach rescue druppels of spray proberen, maar ik zou even afwachten tot maandag en de dierenarts om advies vragen voordat je hem laat inslapen. Misschien is zijn gedrag wel te verklaren en heeft de dierenarts hier een oplossing voor. Laat de dierenarts je helpen met de beslissing om hem wel of niet in te laten slapen.

Bronnen:
http://www.bachrescue.nl/con_dieren.asp

Meestal is zo'n gedragsverandering gevolg van lichamelijke klachten en omdat hij ook in huis plast bijv kan het bijv zijn dat hij nierprobleem heeft. Daar geeft pijn en dan worden veel honden ook agressief van (heb zelf maar eens pijn)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100