Kan ik een binnenkat alleen laten voor een weekend?

Ik ga weleens naar mijn ouders in weekend, maar ik wil toch heel graag een kat nemen voor alleen binnen (in appartement). Zou hij alleen kunnen blijven voor een weekend zonder andere katten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn kat kon dat wel, zorg dat er drinken is en eten, eventueel zo'n voerapparaat met tijdschakelaar als het een slokop i. En misschien heb je een goede buur die af en toe eens binnen kan gaan kijken of alles nog goed gaat

Allereerst: besef je dat een kat in principe geen solitair dier is. Een kat die de normale socialisatieperiode heeft doorlopen, doe je daarom ernstigv tekort als je die alleen als binnenkat gaat houden. Er zijn katten die te jong, vaak al met een week of acht, uit het nest zijn gehaald, en daarna jaren alleen zijn gehouden. Deze katjes zijn sociaal gedepriveerd, en kunnen vaak niet meer samen met andere katten. Als je persee een eenzame binnenkat wil, vraag dan bij het asiel naar deze katten en bied er een een goed huis. Daarnaast zal je een binnenkat alternatieven moeten bieden voor het buitenleven, wil je het dier psychisch in goede conditie houden. Het voert te ver om hier uitgebreid uitleg over te geven, maar dat houdt oa in dat je dagelijks meerdere keren tijd vrij maakt om met het dier te spelen. Tot slot kan zich eewn medische noodsituatie voordoen. Door een ongeluk in huis, maar bijvoorbeeld ook door een verstopte plasbuis oid. Het zal je duidelijk zijn dat je voor een goede kattenoppas oet zorgen als je een weekend weg gaat, die minstens dagelijks even langskomt, en niet alleen eten geeft, maar ook met het dier speelt en erop toeziet dat alles in orde is. Via het asiel kom je vaak wel aan een betrouwbaar iemand. Als je echt met regelmaat weg bent voor het weekend dan is het wellicht beter te wachten tot je in een levensfase bent waarin je een dier meer te bieden hebt.

Toegevoegd op 10 juni 2018 04:56: tekst

Als je genoeg eten drinken enzovoort neer zet voor een weekend dan moet dat wel kunnen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100