hoe oud wordt een cavia?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gemiddeld 5 of 6. Kan ook wel ong 8 worden. De alleroudste ooit is 14 geworden.

ik ken mensen die een cavia 12 jaar hebben gehad dat is heel lang maar gemiddeld kan hij tussen 3 en 9 jaar worden zorg dat de cavia niet op een tochtige plek word gezt daar kunnen ze niet tegen

Een cavia word in gevangeschap ongeveer tussen de 5 en 10 jaar. Over het algemeen worden de mannetjes net iets ouder als de vrouwtjes.

Onze Cacia's zijn 6 en 7 jaar geworden.

Een cavia wordt gemiddeld 5 jaar. Ik zou je echter niet aanraden een cavia als huisdier te nemen, dit even met in mijn achterhoofd je andere vraag, (http://www.goeievraag.nl/vraag/russische-dwerghamster-geschikt-huisider-werkenden.64363). Als ik het goed begrijp is het beestje dus de hele dag alleen thuis. De cavia van mijn zusje is op 2,5 jarige leeftijd overleden aan eenzaamheid. Toen zij nog thuis woonde had het beestje de hele dag mensen (of bij mooi weer, als hij buiten was mijn konijn) om hem heen. Toen zij verhuisde was zij de hele dag aan het werk en zat het diertje eenzaam en alleen thuis. Hij werd lusteloos, at niet meer en is gewoon weggekwijnd.

Een cavia in gevangenschap wordt ongeveer vijf tot tien jaar oud.Er zijn echter oudjes bekend die wel vijftien jaar geworden zijn. Het lijkt erop dat beertjes(mannetjes)ouder worden dan zeugjes(vrouwtjes).

Bronnen:
http://members.multimania.nl/knaagdierenpr...

Eén cavia: gemiddeld een jaar of drie. Twee of meer cavia's: vijf à tien jaar. Cavia's zijn extreem sociale dieren. Ze hebben gezelschap nodig van soortgenoten, ze hebben niet genoeg aan gezelschap van mensen, hoe vaak die mensen ook aandacht aan ze besteden (al scheelt dat natuurlijk wel). Hou er wel rekening mee dat cavia's, als je ze goed wilt verzorgen, geen gemakkelijke dieren zijn. Hun verzorging luistert behoorlijk nauw in vergelijking met sommige andere huisdieren. Als je overweegt een paar cavia's te nemen, is de bron geweldig om informatie te vinden.

Bronnen:
http://www.degrotecavia.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100