Levend kattengras, moet je daar nog iets mee doen voor je het aan de kat geeft?

Afgelopen zondag heb ik een potje levend kattengras gekocht bij de Eurofleur.

Ik heb dat bakje op de grond gezet. Maar mijn katten doen er niets mee. Negeren het gewoon. Maar laat ik de katten los in de tuin staan ze wel aan mijn planten te knagen...

En andere vraag. Hoe hard groeit dat spul normaal? Ik sta er verbaasd van. Want het wordt per dag gemiddeld 1 tot 2 cm hoger. (Heb er een meetlint bij gehouden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan kattengras hoef je niets te doen. Gewoon op een plek zetten waar de katten regelmatig komen, en afwachten. Wel verzorgen. Meestal zit kattengras in een potje met een onderpotje. In het onderpotje moet steeds een laagje water staan. Uit het potje, dat je op het onderpotje zet, komt een sliert die in het water moet hangen. Zo blijft de aarde waarin het kattengras groeit steeds op de juiste vochtigheidsgraad. Onze katten zijn kieskeurig. Misschien zijn jouw katten dat ook wel. Afhankelijk van de winkel kun je twee soorten kattengras kopen: ik noem ze maar "grof" en "fijn" kattengras. Het groffe kattengras heeft bredere sprieten dan het fijne kattengras. Onze katten eten alleen van het fijne kattengras. We hebben een paar keer grof kattengras neergezet, maar daar snuffelen ze hooguit even aan, en verder negeren ze het. Dan nemen ze liever gras uit de tuin. Of, als ze eens een paar dagen binnen zitten, helemaal niets. Wij kopen nu dus alleen maar het fijne kattengras. Grof kattengras kopen is zinloos. Althans, bij onze katten. Om terug te komen op je vraag: je hoeft dus helemaal niets te doen. Geef ze even de tijd. Blijven ze het kattengras negeren, probeer dan een potje van het andere soort te kopen (dus fijn als je nu grof hebt, of grof als je nu fijn hebt). Helpt dat ook niet, dan hebben ze kennelijk genoeg aan het gras dat ze buiten eten.  

Ja en dat is wel belangrijk, je moet uitvogelen waar het een goed plekje heeft, rustig dus niet 'in de loop' je kunt het beter in een hoekje neerzetten. Als jouw schatjes er niet van willen weten, jammer, maar je kunt ook een stuk normaal gras uitsteken en in een pot/bak doen. Mijn ervaring is dat katten die buiten komen kieskeuriger zijn, zij hebben ook de keus natuurlijk. Oh, wel af en toe water geven en 't groeit inderdaad goed. Is al duur genoeg iedere keer zo'n potje, dus als 't kan geef ze liever gras uit de tuin, afgeknipt kan ook maar het moet wel vers geknipt zijn, niet verdroogd dus. .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100