Mijn cavia wil geen brokjes meer eten alleen groenvoer wat moet ij doen?

Hij eet geen brokjes alleen groenvoer en hij drinkt gelukkig wel maar hij valt nu heel erg af weet iemand wat ik moet doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet hem eens in de tuin, op een stuk gras. Wil hij gras eten? Dit is namelijk zijn natuurlijke voedselbron. Als hij dit ook niet wil, is er iets inderdaad niet helemaal goed. Bekijk de volgende tips maar eens. Kijk eens naar de tanden van uw cavia. Zien die er goed uit? Geen gaatjes of andere slijtage? Dit zou hem pijn kunnen doen tijdens het eten. Als er iets niet in de haak is, ga er mee naar een dierenarts. Doet hij anders de laatste tijd? Heeft hij een vriendje moeten missen? Het kan zijn dat hij in een dipje zit en daarom geen trek heeft. U kunt hem helpen door misschien een nieuw vriendje erbij te nemen. Heeft hij nieuwe brokjes gekregen? Plotselinge verandering van voedsel is niet goed voor een dier. Dit moet u opbouwen. Waarschijnlijk moet hij nu wennen aan de nieuwe brokjes. Is de cavia oud? Oude cavia's eten over het algemeen minder.

Bronnen:
https://plazilla.com/page/4295071872/wat-m...

wij mensen hebben de neiging om te denken dat wij het beter weten dan de dieren zelf, hoe ze moeten eten en drinken. maar dieren hebben nog een natuurlijk instinct over wat ze willen eten of drinken. eten of drinken ze iets bepaalds niet, dan is dat omdat ze voelen dat dit hen nu geen goed doet. Dit is een eigenschap die wij, mensen, vaak al verleerd hebben. laat hem. als hij nu groenvoer wil eten, laat het hem eten. eet hij één merk van brokken niet bv. kan je ook proberen hem andere brokken te geven. maar zoek eerst goed op wat het beste voedsel is voor een cavia. Op een onafhankelijke bron, dus best geen forum noch een advertentie van één of ander voedingsmerk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100