Hoe krijg ik mijn kat -op een vreedzame wijze- schoon ?

Mijn kat (één van de twee) is 8 jaar en een echte buitenkat. Ze komt binnen om te eten en (meestal) 's avonds om te slapen. Voor de rest van de dag is ze vooral buiten.

Daarnaast is ze vrij schuw. Type: "boerderij kat", zeg maar.

Ze komt me regelmatig begroeten als ik buiten kom en verwacht dan ook een aaitje. We hebben op deze basis dus best een goed contact.

Vlooiendruppels of een goede borstelbeurt worden echter niet gewaardeerd. Even een aaitje prima maar vastgepakt worden en door het borstelen overal aangeraakt en niet weg kunnen/mogen worden beschadigd het vertrouwen enorm.

Ik heb al geprobeerd er een gewoonte van te maken om haar regelmatig te borstelen, maar het effect is dat ze vervolgens gewoon niet meer in mijn buurt komt. Zéker niet wanneer ik een borstel in mijn handen heb.

Niets doen en het zo laten is soms de oplossing. Een goede regenbui en een ruwe kattentong doen soms wonderen, maar af-en-toe is een flinke borstelbeurt gewoon nodig !!! Haar vacht is soms gewoon vies en zit dan vol klitten en losse haren.

Ik wil mijn katje graag goed verzorgen door haar te helpen haar vacht goed te onderhouden en ook de nodige vlooienbestrijding te doen, maar daarbij mag ik haar vertrouwen niet verliezen.

Hoe pak ik dat aan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer het eens met een vochtig washandje. Een klein beetje vochtig dus en niet nat. Gewoon aaien en dan zal je zien dat het al goed helpt.

Onze kat ging altijd in het kolenhok slapen en zag er dan niet uit. Om haar schoon te krijgen en haar haar vacht goed te laten onderhouden zonder gevecht wreef mijn moeder haar daarom in met het papier van een pakje boter. Zij ging zich dan 'automatisch' goed wassen. Ook een idee voor jouw kat?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100