hoe kun je het beste roofvogels verjagen?

ik woon in een gebied waar veel roofvogels zitten
als duivenmelker ben ik niet bepaald blij hiermee
er is al 1 gesneuveld en zijn er meerdere pogingen geweest...
hoe kan ik het beste roofvogels uit de buurt van m'n duiven houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op diverse sites gegeven ze aan dat je dit het best kan doen met een alarmpistool. Deze zijn legaal in Nederland en niet schadelijk voor de dieren.

Bronnen:
http://munitiekistkopen.nl/alarmpistolen/

Het beste lijkt me om een hele grote NEP-roofvogel te plaatsen. Op het dak, op je balkon (buren hebben tegen duiven zo'n geval op de railing van het balkon), daar waar het je het meeste last hebt. Op het dak van het duivenhok lijkt me een goede plek. Toegevoegd na 8 minuten: De schrik kraai (bron) Deze kunststof kraai dient u ondersteboven op te hangen op plaatsen waar kraaien, kauwen en andere vogels niet gewenst zijn. Boeren werken al zeer lang met deze beproefde methode door het ophangen van geschoten kraaien. Deze gaan na enige tijd ontbinden, stinken en vallen uit elkaar. Daarom nu het nieuwe alternatief een kunststof kraai. Voordelen hiervan zijn: - goedkoop (incl. BTW €17,42) - makkelijke met een touwtje aan een stok te hangen. - overal plaatsbaar en verplaatsbaar - vorstbestendig - blijft goed/ zeer duurzaam en geen stank - werkt zeer efficiënt Ook zeer geschikt om te plaatsen op en bij rieten kappen en daken welke in het voorjaar gebruikt worden als nestmateriaal. Toegevoegd na 14 minuten: Op deze link zijn grotere nep roofvogels te koop; slechtvalk, zwarte kraai en uil. http://www.groupe-kusters.com/kusters/index.php/wat-doen-wij/vogeloverlast-bestrijding/qscare-soundq-geluid-systemen/14-onze-methodes

Bronnen:
http://www.wildvallen.nl/contents/nl/d56_V...
https://www.google.nl/search?q=grote+nep+v...

Laat een grote heliumballon op aan een touwtje op de momenten dat je de duiven naar buiten laat. Duiven terug in het hok, ballon weer neerhalen. Als je de ballon continu in de lucht laat, wennen de roofvogels er aan en is het effect weg. "Door de stijgkracht van het heliumgas en de asyemtrische vormen maakt de TFPT altijd ongecontroleerde en onvoorspelbare bewegingen. Daarnaast is de glans en de opvallende kleuren van de TFPT erg confronterend voor rovers. Aan de combinatie van beweging, glans en opvallende kleuren hebben roofvogels echt een enorme hekel en zullen uw basis voortaan mijden."

Bronnen:
http://www.duivenmarktplaats.nl/oomen/vraa...
http://www.theflyingpigeontrainer.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100