Hoe leer ik mijn (puppy) beagle apporteren?

Heey ik heb sinds kort een beagletje van 15 weken oud. Ze is heel lief en speels en ik wil haar graag aanleren om te apporteren. Echter heb ik veel geduld en hoeft voor mij niks gehaast.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zie mijn reactie. Apporteren leer je onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur op een goede hondenschool. Een pup of jonge hond moet eerst leren een apport vast te houden en los te laten op commando. Later kan je een apportblok of iets anders weg gooien en laten halen. Het hard remmen bij aankomst bij een apport of balletje is slecht voor een pup of jonge hond, dus hier moet je echt mee wachten.

Aanvulling op Jodyenboyke's antwoord: Inderdaad verschil tussen speeltje terugbrengen en apporteren. Een beagle is een meute-zweethond. Dat wil zeggen dat hij een spoorzoeker is en het spoor van de prooi moet volgen, samen met veel andere beagles.. Het is dus geen apporteur. In Engeland heeft men voor alle onderdelen van de jacht speciale rassen gefokt. Rassen voor het volgen van het spoor, rassen om de buit binnen te slepen. Dat zijn dus twee verschillende onderdelen. In Europa heeft men rassen die beide onderdelen beheersen: Duitse Staande, Vizsla, Italiaanse Brak enz. Met die rassen kan je alle kanten op. Een Beagle is echter een Engels ras en zal niet sterk zijn in het apport, misschien in het terugbrengen van een balletje, maar dat is dus geen apport.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100