Hoeveel hondenbrokken per dag zijn goed?

Ik ken een hondebezitter. Maar wij liggen in de clinch met de opvoeding.

Zij zegt dat een hond niet ongelimiteerd mag eten ,maar ik vind dat de hond te weinig eten krijgt.

Ik zie hem liever wat vetter alleen in de boeken staat dat een hond precies een ons bijvoorbeeld moet eten per halve dag.

Zit ik er heel erg naast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste is om de hond 2x per dag ( 's morgens en 's avonds) zijn eten te geven. Helemaal aangepast aan zijn lichaamsgewicht en leeftijd. Nooit te veel geven en ook nooit eten laten staan. Zij (ik neem aan je vriendin) doet het goed. Een hond kan beter iets te slank zijn dan iets te dik. Dikke honden krijgen allerlei klachten, deze zijn erger dan bij dikke mensen. Hou je aan de voorschriften! Toegevoegd na 1 minuut: Stel dat de hond 200 gram brokken per dag mag hebben, dan geef je de helft 's morgens en de andere helft 's avonds. Dat is beter dan in een keer alles. Zeker bij grote honden is dat niet goed omdat ze een maagkanteling kunnen krijgen door te veel brokken in een keer.

Ik denk dat Cesar Millan het wel weet. Ik heb niet het juiste antwoord, maar ik hoop dat deze tip je verder op weg helpt. Een hondenkenner die Cesar heet. Kan geen toeval zijn ;-)

Ja., Je zit er heel erg naast. Er is een trend zichtbaar waarin huisdieren de kant van de eigenaar opgaan. Wat vet op de riben is al snel te veel. Een hond mag net zoals bij mensen geen ribben tonen, maar je moet ze zeker wel voelen. Honden kunnen snel te veel eten. Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens: Het is hun hond. Nauwelijks jouw plek om er dan ruzie over te maken. Als je op internet na moet vragen wat gezond is zou je er toch vanuit kunnen gaan dat de eigenaar van de hond iets beter idee heeft wat voldoende eten voor zijn/haar hond is?

Onze labrador teef van 26 kg krijgt 2x 90 gram per dag. Als er ongelimiteerd eten zou staan zou zij zich dood eten!

Het vreemde is: de ene hond kan wel maat houden de andere niet. Dit kan, maar hoeft niet, rasgevoelig zijn. Ik heb honden gehad waar ik de voerbak 1 x in de twee dagen vulde en die aten wanneer ze honger hadden en zeker niet te dik waren. (ik zie het als vorm van dierenmishandeling, dikke honden) Andere honden moesten precies afgepast 2x per dag voer hebben, soms minder dan de voorgeschreven hoeveelheid, ondanks dat ze genoeg beweging krijgen. Conclusie: geen hond is hetzelfde en alleen door uitproberen weet je wat werkt.

De hoeveelheid voeding verschilt naargelang de grootte van de hond, daarom zou ik zeggen: Vraag raad aan je dierenarts, hij/zij weet vast raad.

Ik ben dierenartsassistente en zeg je moet naar ideale gewicht van de hond eten geven,niet wat hij weegt op dat moment maar naar ras standaard. heeft de hond nog honger kan je sperciebonen geven als vulling. je kan naar behoeften ook 3 keer per dag eten geven,als totaal niet meer als nodig op verpakking staat hoeveel per kilo lichaamsgewicht ,maar ga daar altijd van uit ideale gewicht een gecastreerde reu of teef 10% minder dan aangegeven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100