Hond lijkt erg slecht gebit te hebben, hoe ernstig is dat? (zie foto in link)

Ik zag vanavond ineens bij een hond van een kennis van mij dat zijn gebit er erg slecht uit zag. De hond ruikt ook al maanden erg ranzig uit zijn bek. Maar iedereen dacht dat dit door het voer kwam.

Desalniettemin is de hond een maand geleden bij de DA geweest voor entingen en blijkbaar was het toen nog niet, od de DA heeft niet in de bek gekeken.

Ik denk zelf dat laatste want dit lijkt me niet normaal en ook niet alsof het van 1 of 2 maanden is.

http://nl.tinypic.com/r/2w315hx/9

Toegevoegd na 1 minuut:
http://i67.tinypic.com/2w315hx.jpg

Toegevoegd na 4 minuten:
Tinypic links lijken beiden niet te werken.
Uploaden via GV werkt nog altijd niet.

Dropbox dan maar:
https://www.dropbox.com/s/mveqy169gdyyaev/20161027_011811.jpg?dl=0

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans dat dit door andere (brok) voeding komt is minimaal maar kan ook door 'tussendoortjes ongemerkt' komen. Ras, fok en aanleg spelen ook mee naast de leeftijd overigens. Dit oogt iig op foto wel een nodige aanpak (reinigen) met roesje bij de DA. Daarna en dus onderhoud is het een optie om http://www.slechteademhond.nl/middel-tegen-slechte-adem-hond/ OxyFresh Pets te geven , evt. met ook soms poetsen.Op deze foto kan je ook al terugtrekkend tandvlees zien, ontstoken zelfs maar lijkt mij vreemd dat dit in zo korte rijd is ontstaan omdat cariës-vorming een gestaag proces is ;)

Een slecht gebit is vor huisdieren vrij ernstig. Net als voor mensen eigenlijk. Heel veel tandsteen en ook tandrot veroorzaakt ontstekingen in het tandvlees, en die kunnen weer effect hebben op het hele gestel, niet in de laatste plaats hart- en bloedvaten. Bovendien kan het dier er flinke pijn door hebben, en problemen krijgen met eten. De zorg voor een goed gebit door de juiste voeding (niet alleen maar zacht), dingen om op te kauwen en soms zelfs tandenpoetsen horen bij de goede zorg voor een huisdier. Wij hebben onlangs een asielkat geadopteerd die ZO een slecht gebit bleek te hebben, dat 16 (!) van de 30 gebitselementen moesten worden getrokken. Het beestje is er zienderogen van opgeknapt, probleemgedrag verminderde, hij leed geen pijn meer, stonk niet meer uit zijn bekkie, vrat als een bouwvakker (zonder tanden, OOK harde brokken) en kwam in no time op gewicht. En wat voor een kat geldt, geldt net zo goed voor een hond. Toegevoegd na 1 minuut: (Let wel ; deze kat had drie maanden in het asiel gezeten, en NIEMAND heeft ooit goed naar dat gebit gekeken !!! Buitengewoon slordig en laakbaar, want WIJ merkten het de éérste dag thuis al op. ZIjn gebit is dan ook op kosten van die dierenarts "gesaneerd". )

Zo snel mogelijk naar de DA want er kunnen vervelende en erg pijnlijke infecties woekeren en dan moet er onder narcose worden getrokken en wat er overblijft gesaneerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100