wat kan je doen als een pup in de nacht blijft blaffen ?

We hebben alles al geprobeerd , negeren helpt niet wie heeft er een goede tip!

Weet jij het antwoord?

/2500

Puppies opvoeden betekent ook dat een puppy in de nacht opgevoed moet worden. Één van de meest frustrerende dingen is wanneer je in je bed ligt en de pup beneden ligt te janken/huilen midden in de nacht. Omdat dit een veelvoorkomend probleem is heb ik enkele tips die je kunt proberen om je puppy ’s nachts stil te houden. Maak de pup altijd moe voor het slapen gaan Zorg er altijd voor dat de pup moe is voordat iedereen gaat slapen. Een wandeling, spelletje, oefeningen voor het slapen gaan is daarvoor belangrijk. Als je een wandeling maakt voordat iedereen gaat slapen weet je ook dat de pup niet hoeft te plassen of poepen ook al jankt hij. Handige spullen bij de slaapplek – Doek/speeltje uit het nest, hier zit nog de geur van zijn broertjes en zusjes aan en geeft hem een veilig gevoel; – Tikkende klok/ radio met zacht muziekje. Als je puppy ’s nachts jankt moet je niet naar beneden gaan, probeer de pup te negeren. Dit kan heel moeilijk voor je zijn, maar als je op de pup reageert geef je hem zijn zin. Wat ik met zijn zin geven bedoel is dat je de pup aandacht geeft en als je puppy eenmaal doorheeft dat janken effect heeft, zal het alleen maar langer duren voordat je een normale nachtrust hebt omdat je het janken stimuleert. Als je het echt niet kan uithouden en je wilt wel naar beneden gaan, geef de pup dan geen aandacht, wees alleen aanwezig. Zodra je puppy weer gekalmeerd is kun je weer naar boven. Op deze manier zal het wel langer duren voordat de pup een nacht stil is.

Bronnen:
http://www.puppiesopvoeden.nl/mijn-puppy-j...

Het is natuurlijk heel veel vervelend maar probeer je eens in je pup te verplaatsen: Hij wordt geboren en heeft naast zijn moeder waarschijnlijk nog een heleboel nestgenootjes, daar groeit hij mee op en is NOOIT alleen! Hij maakt kennis met overige gezinsleden= de mens en ook die zijn bijna altijd in de buurt. Dan op een dag komen er vreemde mensen en die nemen je zomaar mee in de auto naar een vreemd huis met vreemde mensen en geuren.............trauma! Neem de pup met zijn bench 's nachts mee naar je slaapkamer en zet deze naast je bed, zodra de pup onrustig wordt, steek je ter geruststelling even je hand door de tralies en laat hem zodoende weten, daar je er nog bent. Tegen de ochtend zal de pup onrustig worden omdat hij zijn behoefte moet doen. Til de pup op en neem hem mee naar buiten, plassen/poepen en weer naar binnen en weer in de bench naast je bed. Na enkele dagen zal het slapen goed gaan en dan ga je langzamerhand de bench verplaatsen naar de gang/overloop en daarna pas naar beneden. Zo zorg je ervoor dat je pup geen verlatingsangst gaat ontwikkelen maar een goede vertrouwensband met zijn baasjes. Meer informatie kan je vinden op www.doggo.nl en ga zeker naar een goede hondenschool, daar zal je bovenstaand advies zeker aangereikt krijgen!

Als je hem overdag moe maakt kan dat helpen, gooi maar eens met een bal als je hem uitlaat. De radio aanlaten kan ook helpen en de gordijnen dicht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100