hoe krijg je een husky in de avond rustig?

help alstublieft

Weet jij het antwoord?

/2500

Goed uitlaten om een uur of 6,met een bal spelen en hem enorm laten rennen en draven,daarna is hij rustig,tenminste die van mijn huurbaas wel

Zorg dat hij genoeg beweging krijgt overdag, dus lekker een paar keer een flink eind wandelen. Laat hem vrij rennen op plekken waar dat mag, dan zal hij 's avonds lekker slapen

Een husky is pas rustig als hij al zijn energie kwijt is. Husky's zijn echte werkhonden. Ze moeten de hele dag door enorm har werken (bewegen) anders zijn ze heel onrustig en kunnen ze zelfs wegkwijnen of dingen stuk bijten. Zorg er voor dat je overdag minimaal 4 uur met hem bezig bent. Fietsen, hardlopen, spelen. Hij moet echt langdurig energie kwijt kunnen. Denk maar aan de sledehonden. Deze zijn de hele dag aan het werk. Ga veel met hem fietsen. Twee keer per dag een uur. De overige twee uur moet je wandelen, rennen, spelen. Om Husky's te houden moet je veel tijd hebben en veel met hem bewegen. Toegevoegd na 10 uur: Ik wil er even aan toevoegen, dat je dit dus pas moet doen als de hond volwassen is. Tot die tijd moet je het opbouwen. Te veel werken met een puppy is niet goed voor zijn gewrichten omdat hij nog groeit.

Ten eerste vind ik dat iedereen vantevoren goed moet nadenken over het type hond dat bij je past!!! Maar goed, je hebt een Husky. Ga je 's avonds nog een flink stuk wandelen of is hij onrustig tijdens jouw slaapuurtjes? Mijn tip is dat je hem in ieder geval compleet moet negeren. Iedere keer als jij reageert op zijn blaffen of wat dan ook, krijgt hij n.l. zijn zin. Dus dat werkt dus voor hem. Door hem te negeren laat je hem weten dat hij hiermee niet de aandacht krijgt die hij wil hebben. En dit is natuurlijk niet binnen 1 dag al voorbij. JIJ bepaalt de hoeveelheid van aandacht. Succes!

als ik het goed begrepen heb, heb je dus net vandaag je pup gekregen??? Hij is dus de eerste nacht weg uit het vertrouwde nest, van zijn moeder, en zijn vertrouwde omgeving met alle bekende luchtjes en geluiden. Bij een mens die hij niet kent, is hij de meest verlaten pup op de wereld.... Het beste kan je hem in een kartonnen door naast je bed zetten : hij hoort je adem, en ruikt je nabijheid. Als hij piept, kan je even je hand in de doos doen en hem kriebelen. Elke 2 uur de wekker zetten om hem te laten plassen, want zo'n baby heeft nog geen goed ontwikkelde sluitspieren, natuurlijk.... Na zo'n week kan hij dan in z'n bench in de slaapkamer, en kan je elke 2 1/2 uur de wekker gaan zetten. Na een maand kent hij de geurtjes in huis, en ruikt het huis ook naar hem, dus dan kan je de bench gaan verplaatsen naar de plek, waar hij voortaan gaat slapen. Maar in die eerste week ben jij de enige veiligheid die er is, dus laat hem veel dichtbij je zijn, en besteedt aandacht aan hem. Bij elke gedragsverandering : wakker worden, na het eten, als hij moe wordt nadat je met hem gespeeld hebt : naar buiten om te plassen. En prijs hem de hemel in, als hij buiten plast. In huis gewoon negeren, en opruimen - hij moet het nog leren. Gewoon een mop in een emmer in de keuken hebben klaarstaan - die heb je voorlopig nog even nodig.... Succes, en geniet van deze (véél te snel voorbije....) puppy-tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100