gaat elke kanarie vanzelf terug in zijn kooi als je hem in huis los laat?

hoi ik heb een kanarie ik heb hem nog nooit losgelaten uit zijn best wel grote kooi ben het binnen kort van plan maar ik vraag me af of hij dan wel zelf terug gaat in zijn kooi.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou iets lekkers in zijn kooi leggen (nadat hij eruit is geweest) dan komt hij vanzelf terug.

Mijn ouders hebben hun hele leven kanaries gehad en die mochten altijd in de kamer los vliegen als de kooi werdt schoon gemaakt. En elke kanarie ging altijd weer terug in het kooitje.

Als je de kanarie in huis los laat, zorg dan eerst voor de juiste omstandigheden. De kanarie mag het vertrek niet kunnen verlaten, dus ramen en (binnen)deuren goed gesloten houden. Gordijnen dicht, zodat hij zich niet te pletter vliegt tegen het glas, wat hij niet ziet. Pas op dat de vogel niet aan giftige planten kan eten. Laat de kooi openstaan, en zorg voor iets lekkers in de kooi, dat hij duidelijk kan zien, dus een stengel trosgierst of een blaadje andijvie. In de meeste gevallen zal hij daar vroeg of laat wel op af komen. Maar indien hij dat niet doet, ga er dan niet achteraan lopen rennen, want daar wordt hij alleen maar schuw van. Het is een kwestie van geduld hebben. Dus doe het de eerste keren niet, op een moment dat je vroeg naar bed moet. Voordat je het gaat proberen, zorg er voor dat de vogel in zijn kooi, eerst een maandje op die plek staat, zodat hij die omgeving goed in zich heeft opgenomen.

uiteindelijk wel, maar deze is er nog nooit uit geweest. Ik heb 2 parkieten en als ik de kooi schoonmaak gaan ze er altijd uit, en ook weer terug. Let erop dat je ramen en deuren sluit, en de gordijnen dicht doet. Ze gaan namelijk af op licht en kunnen zichzelf letterlijk doodvliegen als ze tegen de ramen vliegen. iets lekkers in de kooi hangen helpt ook wel. Dan zullen ze sneller naar binnen gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100