vanaf hoeveel decibel krijgt een hond gehoorbeschadiging?

Vanaf hoeveel decibel krijgt een hond (4 maanden) gehoorbeschadiging? Want dat willen we natuurlijk niet. Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

De hond is verre familie van de mens, dus bij gebrek aan een beter antwoord hou de grenzen van een mens. Alleen is het gehoorbereik van een hond groter. Dus je dient ook te kijken naar het gedrag van de hond, de pijngrens zit vlak onder de grens van permanente gehoorbeschadiging. Bij hinderlijk geluid of storende geluid ligt de grens van gehoorbeschadiging bij langdurige blootstelling. Dus als de hond een vluchtreactie geeft dan moet deze niet te lang in deze situatie zitten. Het antwoord is dus vanaf 80 dB mits het binnen het bereik van de hond ligt. Hou wel rekening mee dat een hond veel zachtere geluiden kan horen. Dus zijn dB schaal begint 24 dB eerder. Dus mogelijk is dat bij 60 dB het al hinderlijk is. Toegevoegd na 4 minuten: En bij pijn bij de hond van het geluid direct wat doen aan de bron van het geluid. Of weg wezen naar een plek zonder dat geluid. Je hond geeft wel aan waar een veilige plek is. Als het niet mijn poten over de oren zit. Of zijn kop diep in iets geluiddempend zit. Toegevoegd na 7 minuten: Jonge honden zijn net als pubers die zoeken soms ook omgeving van harde muziek op. Puur voor de gezelligheid of om de kudde op te zoeken.

Bronnen:
http://home.planet.nl/~camin023/revalidati...
http://www.doggo.nl/artikelen/hondenlichaa...
http://www.hoorstichting.nl/het-gehoor/geh...

Honden hebben een heel gevoelig gehoororgaan en ze horen veel hogere tonen dan een mens. Daardoor kunnen zelfs defecten in spaarlampen of ventilatoren al geluidsoverlast geven. Dit zorgt voor hoge tonen die wij niet kunnen horen, maar die veel onrust bij de hond veroorzaken. Er bestaat gehoorbescherming voor honden, in de vorm van een zogeheten gehoorkap. Let wel op, de werking van deze kappen is beperkt en het gehoor van je hond kan nog steeds beschadigen bij te hard geluid. Hard geluid is voor iedereen schadelijk, dus ook voor honden. Om gehoorschade te voorkomen moeten dan ook dezelfde grenzen worden aangehouden.

Langdurig blootstellen aan geluiden van 70 dB(a) is niet schadelijk, te vergelijken met een schofzuiger. Vanaf 100 wordt het zorgelijk, zeker voor langere tijd.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/DB(A)

Vooral hoge frequenties brengen de meeste schade toe aan het gehoor. Kortstondige of langdurige blootstelling aan geluid rond 60 db zal geen kwaad kunnen (mits vooral lage frequenties). Korte blootstelling aan geluid boven de 60 db kan waarschijnlijk reeds gehoorschade veroorzaken. Langdurige blootstelling aan geluid boven de 60 db zal de meeste kans hebben om gehoorschade te veroorzaken. Toegevoegd na 2 minuten: Het oor van een hond is ook veel beter ontwikkeld dan dat van de mens. Mogelijks is een hondenoor beter aangepast om met lawaai om te gaan. Dit weten we niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100