Moet ik een egel langs het pad weghalen?

Hij ligt al een paar dagen opgerold langs een pad tegen struikjes aan. Hij ligt ook best in het zicht en er is geen sprake van een nestje. Als je hem aanraakt zet hij zijn stekeltjes op dus het beestje leeft nog wel. Nu was mijn vraag, is er een kans dat hij ziek is of is hij in winterslaap? Het vriest hier niet en ik vind het nogal gek dat hij zo in het zicht ligt. Ook lopen er geregeld honden langs. Is het beter om hem te verplaatsen, zo ja waarheen? En als hij nog niet in winterslaap hoort te zijn met deze temperatuur, wat kan ik dan het beste doen met het egeltje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pak het egeltje op en leg hem in een schoenendoos zonder deksel met wat oude kranten. Leg er ook wat hondenbrokjes / kattenbrokjes naast en een bakje water. Bel vervolgens met de dicht bijzijnde egelopvang en maak een afspraak om hem langs te brengen. Let op: ze zitten vaak vol met ongedierte, maar die springen niet over op mensen. http://www.egelopvang.nl/

Deze egel is op zeker niet in orde: een egel die zo in het zicht ligt zonder iets te doen heeft meteen!! hulp nodig. Je kan de egel oppakken met een handdoekje, en op laten halen door de dierenambulance. Hou de egel ondertussen op een droge plek in het donker. Zet hem niet koud, maar voor de verwarming is ook niet de bedoeling. Bedenk dat een egel in goede doen beter kan klimmen dan je zou denken. Mocht de ambulance problemen opleveren, breng de egel dan naar een egelopvang, vogelopvang, of desnoods, na overleg, naar het plaatselijk asiel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100