Is het een goed idee om kippen los te laten?

Hallo iedereen,
Wij denken er over na om 2 à 3 kippen te houden maar we wouden ze laten rond lopen in heel onze tuin ( onze tuin is 4m×20m groot) maar ik heb ergens gelezen dat ze het gras kapot maken en we hebben geen zin om van 80m2 groen naar braak liggend terrein te gaan. Is dit waar gaan ze het gras in mijn tuin kapot maken? Of is dit niet waar en zijn er nog andere nadelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze trappen met hun poten de grond helemaal dicht en alle gras gaat dood. Het is dus waar.

Zelf heb ik geen kippen,maar wat ik ergens anders zie is dat kippen niet het gehele grasveld stuk pikken maar wel voor de nodige kale plekken zorgen.

Toen ik nog kippen had, liet ik ze regelmatig een dagje rondlopen in de tuin, die ong. 8×18 meter was. Tuurlijk wroeten en pikken ze wel wat, daarom raad ik je aan om dit niet vaker dan 2 dagen per week te doen wil je je gazon in mooie staat houden. Wat trouwens wel goed is voor je gazon is de gratis bemesting ;)

Het kan ook aan de soort liggen. Er zijn rassen die niet erg vernielzuchtig zijn. Andere weer wel. Je kunt ook alternatieven aanbieden. Bijv. het voer (graan en grit) in een bak zand strooien en wat onder harken. Zo kunnen ze toch hun scharrel drang wat exploiteren. Kijk eens in de kippenencyclopedie van Ester Verhoef. Daar wordt ook ingegaan op de aard van de verschillende rassen.

Mijn zus heeft kippen. Zij heeft een flinke diepe tuin en een goed kippen/nachthok. Voor overdag is er een stuk tuin afgezet, een ren gemaakt, nadat de 'chooks' veel zo niet alles in de tuin gesloopt hadden wat zowel mooi als eetbaar was. Dus kippen in de moestuin moet je zeker niet hebben, maar ook in je 'siertuin' is het minder. Een flink stuk afzetten is nuttig, ze kunnen niet weg en er is minder kans op dat ze gevangen/bejaagd worden. [E.e.a. is wel afhankelijk van de grootte van de tuin. Stel je een boerenerf voor of een buitenhuis met een boomgaard, deze oppervlakte is zoveel groter, dat er amper schade zal worden aangericht.] Nieuwe aanplant is favoriet, maar niet alle, er zijn planten waar kippen vanaf blijven: o.a. buxus, conifeer, hortensia, lavendel, ridderspoor, rozen, rozemarijn, skimmia en de rododendron . De laatste 3 blijven groen in de winter, dus altijd kleur! Kippen worden bejaagd door : vos, hond, kat en buizerd ''Verplicht de kippen om in het nacht hok te slapen. Liever niet in de boom. Als er vossen in de buurt zijn, zijn de kippen een makkelijk prooi. Bouw liever een overdekte ren of koop er een, zodat uw kippen geen slachtoffer worden van een vos.'' http://kippenhouden.com/bos-kip/kippen-geschiedenis/ http://kippenhouden.com/ http://www.kippenforum.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=76860 http://www.tuinadvies.nl/artikels/kippen_tuin.htm Toegevoegd na 6 minuten: Antwoord : is het een goed idee om kippen los te laten? Ja, maar dat kan net zo goed nee zijn, het is afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Dit is dus een vraag waar een verstandelijk antwoord past. maar ook je hart speelt mee. Dus vraag is hoe erg ben je gehecht aan een prachtige tuin. Wil je die helemaal herinrichten voor de kippen . Is je tuin wel groot genoeg? Als je kippen neemt [2 of 3] zou je het beste 3 of 4 kippen kunnen nemen, dit is beter qua 'groep'/qua ''kippensamenleving''.. [Het is in ieder geval niet het Beste Idee van Nederland! ;-))]

Wij hebben zelf drie kippen het gaat goed er gaat helemaal niks kapot alleen ze poepen wel veel dus je tuin ligt onder de poep ps als je kippen neemt neem dan kuikens laat ze na drie weken los in de tuin dan gaat het beter

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100